Tue07232024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Bogat program Šidskog kulturnog leta

  • PDF

Jasmina Latas direktorka koju smo sreli na Zlatiboru, kao gosta Zlatiborskog kulturnog leta sa svojim štićenicima KUD     u vrlo posećenom i toplo primljenom nastupu.

Tradicionalno, od 1. do 19. avgusta, održava se Šidsko kulturno leto. Manifestacija koja je ustanovu Kulturno-obrazovni centar dovela do najvišeg rejtinga u ogranizaciji ovakvog tipa manifestacija u okolini, po kojoj su postali poznati širom Vojvodine.

-Mediji iz Vojvodine nas sve više i više pozivaju da promovišemo naše kulturno leto, a to je verovatno znak da je ono dobrog kvaliteta – uz osmeh kaže direktorka Kulturno-obrazovnog centra iz Šida Jasmina Latas. - Ekipa Kulturno-obrazovnog centra je svih devetnaest dana trajanja festivala dostupna publici, Šiđanima, ali i svim onim ljudima dobre volje koji odvoje vreme da dođu u naš lep grad i da provedu svoje slobodno vreme na nekom od naših programa. Kao i svake godine program je usklađen sa ciljem manifestacije da zadovolji sve ukuse i uzraste i da ponudi brojne programe kao što su koncerti pop, rock i narodne muzike, Dan vina, u kojem se uz zvuke tambure mogu degustirati najbolja vina sa teritorije Vojvodine, Etno dan, na kojem pokazujemo kulturnu baštinu i tradiciju naroda i narodnosti naseljenih u našem gradu. Pored toga, tu su i sportska dešavanja na bazenima Posejdon Inn-a, prvi put Međunarodna revija paradnih zaprega koja se održava na fudbalskom stadionu „Jednota“ u Šidu, tzv. „Fijakerijada“. Međunarodni festival folklora - Srem folk fest, je koji se svake godine održava u Sremskoj Mitrovici, će nam po tradiciji, i ove godine podariti gostovanje jednog od najboljih ansambala sa tog festivala i prirediti koncert u našem gradu. Ove godine će to  biti ansambli iz Turske i Bugarske.

-Pozivamo sve zainteresovane da dođu u Šid, da se druže sa nama, jer ih očekuju: 10. avgusta koncert „Garavog sokaka“; 11. je „Fijakerijada“ i koncert folklornih ansambala iz Turske i Bugarske i KUD „Sveti Sava“; 12. avgusta „Dan mladih“, kada nam uz Kancelariju za mlade pomažu angažovanjem svojih volontera u brojnim aktivnostima toga dana, među kojima su i velika žurka na glavnom gradskom trgu, karaoke i pena-party; 13. avgusta nam u goste dolazi predstavnici Ustanove za negovanje kulture „Sirmijum-Srem“, muzička sekcija „Ozarije“; 14. avgusta na programu je predstava „Gospodin Foka“; 15.avgusta je tradicionalni „Etno dan“ kome će učestvovati predstavnici svih kulturno-umetničkih društava iz  opštine Šid; 16. avgusta je drugi po redu „Dan vina“, na kome će degustacijuvrhunskih fruškogorskorskih vina ulepšati tamburaški orkestar „Novosadski svirci“; dan kasnije, 17. avgusta nastupaju „Gitarsi“ iz Beograda, 18. je posvećen narodnoj muzici, uz koncert grupe „Krajina expres“, da bi završetak Šidskog kulurnog leta zatvorila grupa „Crvena jabuka“. Očekuje nas divan provod u našem gradiću i ako imate vremena dođite da vidite kako mi rado dočekujemo goste i putnike namernike – obavestila je Jasmina Latas i još jednom pozvala sve zainteresovane da posete Šid.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com