Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Velikogospojinski dani obeleženi pod Titelskim bregom

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Za svakog po nešto. Upravo u skladu sa ovom najavom, proteklo je ovogodišnje obeležavanje Velikogospojinskih dana u Titelu u organizaciji Javnog preduzeća Titelski breg, u periodu od 21-28. avgusta.
 Prvog dana, na Titelskoj plaži, održan je turnir u odbojci, dva dana kasnije u prostorijama STŠ „Mileva Marić“ književno veče je priredio Radomir Miljojković, a sledećeg dana otvorena je izložba dečjih radova i prostorijama Narodne biblioteke „Stojan Trumić“, dok je u prostorijama škole održano predavanje na temu „Hrišćansko učenje o čoveku“.
 Udarni dan ovogodišnje proslave Velikogospojinskih dana bila je subota, 25. avgust, kada se čitavog dana, na gotovo svakom kraju grada, uz prisustvo brojnih gostiju i predstavnika medijskih kuća, događalo po nešto. Celodnevni sportski program (odbojka na pesku, fudbal na male goliće,pikado,nadvlačenje konopca, bacanje kamena sa ramena, boćanje..) u organizaciji Saveza samostalnih sindikata - povereništvo SSS za opštinu Titel, upotpunio je Veslački klub „Begej“ iz Zrenjanina organizacijom Veslačke regate „3. Kup Srbije“.

 Od 11 sati, na platou ispred „Alasa“, započelo je tradicionalno opštinskotakmičenjeukuvanjuriblječorbe„Kotlić podTitelskimbregom2012.“ uorganizacijiJP„Titelskibreg“ i podpokroviteljstvomOpštineTitel. Prijavljenojebilo ukupno40 ekipa, aučestvovalo38 ekipasaoko300 učesnikasateritorijeopštineTitel, izAranđelovca, Beograda, NovogSada, Odžaka, Turije, Stajićeva, BelogBlata, MužljeikomšijeizPerlezaiKnićanina. Ovogodišnjetakmičenjedobilojeobeležjeinternacionalnog, jersepodistimpropozicijama, poredekipaiznapredpomenutihmesta, takmičilai ekipaizpoljskoggradaLođ. Prvomestoosvojilajeekipa„Veštice“ izZrenjanina, drugo„Elektro- tim“ izŠajkaša, treće„Beloblaćani“ izBelogBlata, četvrtoekipa„Turija“ izTurije, dok je petomestopripalo ekipi „Odžaci“ izOdžaka. NajboljeplasiranaekipasateritorijeopštineTitel, “Elektro-tim” izŠajkaša, predstavljaćeopštinuTitelnapokrajinskomtakmičenjuukuvanjuriblječorbe„FinalezlatnogkotlićaVojvodine“ kojese, ovegodine, održavauseptembru. Za pet najbolje plasiranih ekipa obezbeđene su različite nagrade, asvih pet ekipadobilesu prigodnepehare. Pored nagradakoje je obezbedio organizator, bilo je i sponzorskih, među kojima su bile i „praktične“nagrade „Vitamina“ d.o.o Horgoš, za sve ekipe učesnice, a posebno za prvoplasirane tri ekipe.
Manifestaciju su uveličali brojni izlagači koji su priredila izložbenu prodaju suvenira i nakita. O takmičenju su blagovremeno obavšteni pisani i elektronski mediji u Srbiji, koji su u skladu sa uređivačkom politikom istu najavili, odnosno o njenom toku i završetku obavestili javnost, baš kao što je to uradio i elektronski časopis www.topsrbija.com.
Lepo vreme, topla Tisa i zvuci tamburaškog orkestra privukli su mnogo znatiželjnih posetilaca i turista za koje je u restoranu-čardi „Alas“ bila obezbeđena alaska čorba po promotivnoj ceni.
Za razliku od svih dosadašnjih takmičenja, ovogodišnje je bilo najposećenije, najorganizovanije, za šta su organizatori, stručni žiri, pokrovitelji i sponzori dobili brojne pohvale od učesnika i posetilaca ove turističke manifestacije.
 Dan je začinio tradicionalni rok koncert deset domaćih bendova, koji je organizovala neformalnagrupa građana – u čast svojih bivših, dragih sugrađana, muzičara Ilije Ike Dečermića i Željka Žiksa Đurđevca.

Obeležavanje ovogodišnjih Velikogospojinskih dana je nastavljano 27. avgusta, prazničnim bdenijem u Hramu Presvete Bogorodice, te književnom večeri Ljiljane Habjanović-Đurović, da bi bilo završeno u utorak, 28. avgusta svečanom liturgijom
 i nizom različitih manifestacija toga dana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com