Mon06242024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Slađana Blagojević Menadžer prodaje 2012.

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Slađani Blagojević, dipl. ecc., direktorka komercijalnog sektora Specijalne bolnice Merkur u Vrnjačkoj Banji, ovogodišnji je dobitnik najvišeg priznanja „Menadžer godine“ u turizmu u kategoriji Menadžer prodaje za 2012. godinu. Nagrada joj je dodeljena 23. novembra 2012. godine na IX Međunarodnom forumu menadžera hotela i hotelskih domaćinstava koji su zajednički organizovali Privredna komora Srbije,Univerzitet Singidunum i redakcija časopisa „Turistički svet“.

U obrazloženju nagrade se kaže da je Slađana Blagojević zaslužna za odlične poslovne rezultate u dosadašnjem radu ove ustanove, kao i za izuzetan menadžerski rad na razvoju i unapređenju kvaliteta usluga u Merkuru, danas ne samo vodeće ustanove ove vrste u Srbiji, već i među vodećim na Balkanu.
Među nagrađenima je i prof. dr Slobodan Unković, kome je uručen Orden I reda „Ambasador dobre usluge“ za najveći doprinos razvoju turizma i hotlijerstva u Srbiji, grad Jagodina za najveće rezultate u razvoju turizma i hotelijerstva Grada, Ružica Petrović Dedijer – IN Hotel u kategoriji generalni menadžer, Dragan Gnjatović – hotel Hyatt Regency u kategoriji menadžer recepcije, i mnogi drugi.
Forum je okupio oko 200 uglednih imena iz hotelske industrije, privrede, ali i visokih obrazovnih institucija – uključujući profesore i studente turizma i hotelijerstva. Kao i prethodnih godina, učesnici Foruma bili su u mogućnosti da se susretnu i sa brojnim značajnim ljudima iz hotelske industrije u zemlji i okruženju, da uspostave nove poslovne kontakte i razmene mišljenje s uspešnim hotelijerima i kolegama, da provedu aktivno dan bogat događajima i podele radost sa dobitnicima najvećih priznanja u hotelskoj industriji. U ime Merkura, Forumu su prisustvovali menadžeri hotela Nemanja Đurović i Jasmina Miletić.
U radnom delu Foruma učestvovali su ugledni eksperti iz zemlje i inostranstva kao što je predstavnik hotelske grupacije ACCOR u Švajcarskoj Jean-Pierre Hessmanna, koji je govorio o inovacijama u sektoru prodaje i marketinga, kao i generalni direktor konsultantske kuće „JumpUp“ Roko Palmić.
I brojni drugi ugledni predavači dali su svoj doprinos ovom skupu, poput prof. dr Ljiljane Kosar sa Visoke hotelijerske škole strukovnih studija u Beogradu, dr sci Marije Knežević – dekanke Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Banjaluci, Gorana Stefanovića- upravnika Hotela „Grand” na Kopaoniku i Radomira Samčevića –osnivača i direktora Agencije HT za konsalting i menadžment, koji je ovom prilikom promovisao i svoju knjigu „Šta je to recepcija“.
Ljiljana Rebronja, u ime Redakcije časopisa Turistički Svet, organizatora IX foruma, zatvorila je Forum i istakla:
-Radujem se narednoj godini, koja će biti mnogo bolja od prethodne – u to sam sigurna, jer će naš lajtmotiv sa prošlogodišnjeg foruma: „Možeš, ako veruješ da možeš!“ voditi  do sledećeg – jubilarnog X foruma!
Nina Milošević

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com