Tue07232024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

FIMEK nagrađuje znanje tradicionalno

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu četvrtu godinu za redom organizuje takmičenje za sve maturante iz Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno. Takmičenje počinje 25.03.2013. godine u prostorijama Fakulteta, a ove godine će učestvovati više od 60 škola iz 27 gradova Vojvodine.

Koncept takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“ je zamišljen na način da maturanti kroz zabavu, jačaju kako takmičarski, tako i timski duh, kao i sposobnosti kao što su kreativnost, inovativnost, kritički stav i inicijativnost. Maturanti, kao budući akademski građani, imaju priliku da pokažu svoje znanje i pre nego što dobiju indekse, i da za to budu nagrađeni. Stoga, FIMEK ponovo želi da nagradi znanje novih generacija.
Cilj akcije “FIMEK nagrađuje znanje” tradicionalno jeste promovisanje znanja i preduzetništva kao ključne kompetencije, kao i motivisanje srednjoškolaca da ulažu u sebe, svoje usavršavanje i obrazovanje i da razvijaju lične preduzetničke kompetencije. Znanje i kompetencije nisu samo sigurne investicije u budućnost, već predstavljaju i osnovni preduslov za stvaranje “društva znanja” gde su znanje i inovacije, svakako, glavna kreativna snaga društva i u funkciji su jačanja prosperiteta zemlje i blagostanja ljudi.
Takođe, ovim projektom se želi povećati broj maturanata koji nastavljaju svoje školovanje na visokoškolskim institucijama, a posebno onih maturanata koji svoje srednjoškolsko obrazovanje stiču u manje razvijenim područjima Vojvodine – čime se posredno daje doprinos smanjenju regionalnih razlika i povećanju konkurentnosti u Vojvodini.
Nagrade su koncipirane tako da se nagradi znanje i budućim studentima pruži motiv za dalje obrazovanje. Stoga, prva nagrada je putovanje u neku od evropskih prestonica, po izboru pobednika, kao i popust na školarinu. Druga i treća nagrada jesu popusti na školarinu, takođe, na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu i Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu (po izboru maturanata). Pored navedenih glavnih nagrada, takmičari će dobiti i niz različitih nagrada prijatelja Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu. Svi prijavljeni maturanti - takmičari, bez obzira na plasman, dobijaju besplatno polaganje prijemnog ispita na našim Fakultetima, za upisnu 2013. – 2014. godinu, kao i promotivne poklone.
Takmičenje pored pomenutih nagrada, pruža maturantima i priliku da se na mini ekskurziji upoznaju sa najznačajnijim kulturno - istorijskim znamenitostima grada i da uživaju u međusobnom druženju, što predstavlja i početak programa takmičenja. Nakon obilaska grada, srednjoškolce će na Fakultetu dočekati tim studenata koji će ih povesti u obilazak kompleksa prostorija Fakulteta, studentskog doma i studentske kantine. Tom prilikom učenici će se upoznati sa nastavnim i nenastavnim osobljem. Nakon toga, svi učesnici takmičenja i njihovi navijači udobno se smeštaju u amfiteatar FIMEK-a, „Prof.dr Slavko Carić“ u kome se odvija takmičarski deo programa koji podrazumeva 20 pitanja iz oblasti opšte kulture i informisanosti na koja će takmičari davati odgovore. U polufinalu i finalu takmičari će pored pitanja iz opšte kulture i informisanosti pokazati i svoje preduzetničke veštine i kompetencije rešavanjem zadatog poslovnog problema.
Treba naglasiti da je takmičenje „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno zamišljeno kao afirmacija razmene znanja, dobrog druženja, povezivanja srednjih škola, kao i gradova iz kojih maturanti dolaze.
Pokreni se i pokaži šta znaš, jer ZNANJE JE PREDNOST!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com