Sun07212024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Turistička organizacija Beograda preporučuje

  • PDF

Kao prateći program aktuelne izložbe Konstantin Jovanović: Arhitekta velikog formata Muzej grada Beograda organizuje Decembarska druženja „Narodnoj banci u goste“. Posetioci će videti kako je Konstantin Jovanović zamislio unutrašnjost ovog zdanja, saznaće više o istorijatu zgrade, i o novcu na tlu Srbije, kada se prvi put pominje „srpski dinar“. Stručni tim Narodne banke poziva na 45-minutno putovanje upoznajući vas sa važnim kulturno-istorijskim i finansijskim pitanjima kroz vreme. Mesto okupljanja je portirnica Narodne banke Srbije, Kralja Petra 12.

Vreme: svake srede i petka u decembru u 14 časova. Trajanje: 45 minuta. Zbog ograničenog broja mesta obavezno je prijavljivanje na telefon 011/2630-825 i 060/500-51-92. Posete su besplatne.
U četvrtak, 5. decembra je u okviru izložbe “Zaveti i poruke. Stefan Nemanja - devet vekova” u 18 časova održano predavanje “Novac Nemanjića”. Istog dana od 12 do 20 časova, posetiocima je ponovo bilo dostupno Miroslavljevo jevanđelje, najstariji i najvredniji sačuvani srpski ćirilični rukopis koji se čuva u Narodnom muzeju. U subotu, 7. decembra, od 18 do 19 časova, Narodni muzej organizuje stručno vođenje kroz izložbu “Jovan Bjelić – Iz riznice Narodnog muzeja u Beogradu”. Više informacija na http://www.narodnimuzej.rs
Beograđani i gosti koji se zateknu u glavnom gradu republike Srbije, imaće priliku da budu deo manifestacije Dani Vojvodine, u petak, 6. i subotu 7. decembra. Za petak, 6. decembar, od 16 do 18 časova, ispred restorana „Šaran“ na Gardošu, priprema se gastronomski užitak u besplatnim porcijama vojvođanskih specijaliteta. Istog dana, od 19,30 časova, u neposrednoj blizini, tačnije u Madlenianumu je Koncert Zvonka Bogdana, u pratnji tamburaškog orkestra Mileta Nikolića. Pola sata kasnije, od 20 časova, u Ustanovi kulture "Palilula", koncert će održati Garavi Sokak. Ulaz na oba koncerta je besplatan.
Subota, 7. decembar, od 10 do16 časova, predviđena je za promociju vojvođanske kulture i baštine u srcu Beograda na Trgu Republike. Na štandovima će se predstaviti turističke organizacije iz Novog Sada i drugih gradova APV Vojvodine, vojvođanski vinari, salašari sa tradicionalnim specijalitetima, tradicionalne ženske rukotvorine, Asocijacija za ruralni turizam Vojvodine … Prisutne će zabavljati bend Apsolutno Romantično, koji će svojom prepoznatljivom muzikom doprineti buđenju autentične vojvođanske atmosfere na Trgu Republike.
Četrnaestu godinu zaredom, u Sava Centru, obožavaoci reklama će ponovo imati prilike da budu deo jednog od najvećih, svetskih reklamnih događaja! Karte se mogu kupiti u Turističkom informativnom centru, Knez Mihailova 5. Cena ulaznica: 700 dinara. Za besplatne informacije o turističkim programima razgledanja grada pozovite Beokom servis: 0800 110 011. Poziv je besplatan.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com