Tue06182024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna komora Vojvodine zadovoljna nastupom na Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti

Privredna komora Vojvodine zadovoljna nastupom na Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Privredna komora Vojvodine (PKV) drugu godinu za redom, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam i Turističkom organizacijom Vojvodine,  organizovala je nastup turističke privrede Vojvodine na 43. Međunarodnom sajmu turizma „UTAZAS 2020“ u Budimpešti.

            Vladala je izuzetna zainteresovanost vojvođanskih i srpskih firmi za ovaj sajam. PKV je pokušala da svima izađe u susret, i na štandu od 50m2, objedinjavanjem destinacija, uspela da predstavi više od trideset firmi, preduzeća, gazdinstava i sl. Naime, u okviru destinacije Subotice, TO Subotica je izašla sa ponudom salaša, Aerokluba „Ivan Sarić“, hotela „Prezident“ Palić itd.
            - Na taj način smo integrisali, kako turističku privredu u smislu hotela, restorana, turističkih agencija, salaša i turističkih organizacija sa ponudom svojih destinacija. Procena je da je naš nastup bio bolji od prošlogodišnjeg s obzirom na interesovanje koje smo izazvali od strane posetilaca. Našem nastupu se ove godine pridružila i Privredna komora Srbije (PKS) koja je organizovala pet kompanija koje su predstavile segment nautičkog turizma i Beograd City break destinaciju, koju mađarski turisti posećuju u velikom broju. Izveštaj Republičkog zavoda za statistiku za poslednji kvartal prošle godine (oktobar, novembar i decembar), kada je Vojvodina u pitanju, zabeležio je 9.000 turista u Mađarske. Posebno interesovanje vlada za seoski turizam iz razloga što na severu Vojvodine u velikom broju žive predstavnici mađarske nacionalne manjine. Na sajamskoj manifestaciji su se predstavile TO opština graničnih područja sa edukativnim programima očuvanja tradicije i kulture mađarskog stanovništva u Vojvodini, namenjenim pre svega deci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta - istakla je gospođa Dragica Samardžić, viši savetnik za turizam u PKV.
            Po njenim rečima plan je da se ovi nastupi ubuduće prošire vinskom turističkom ponudom, pošto je Vojvodina izgradila značajne kapacitete u ovoj sve atraktivnijoj oblasti turizma koji se nudi na tržištu Vojvodine, kao i ponudom nautičkog turizma. Ove godine na Sajmu je nastupila i Agencija za upravljanje lukama Srbije, koja je izašla sa konkretnim programima nautičkog turizma, vožnjom brodom od Beograda do Kladova, uz obilazak svih značajnih turističkih lokaliteta i znamenitosti na Dunavu. Sa predstavnicima medijskih kuća iz Mađarske načelno je dogovoren obilazak ovih mesta, sa kojih bi predstavnici medija naših suseda preneli svoje utiske i obavestili mađarsku javnost o konkretnoj turističkoj ponudi i na taj način promovisali srpski turizam na mađarskom tržištu.
            Gospođa Samardžić je takođe apostrofirala prisustvo „Fruških termi“, Banja Vrdnik, prvog luksuznog hotelskog kompleksa u Srbiji sa devet termalnih bazena, wellness&spa centrom, medicinskim blokom, najsavremenijim konferencijskim salama. Hotel „Fruške terme“, predstavlja najozbiljniju ponudu zdravstvenog i wellness&spa turizma u Vojvodini, uskoro treba da dobiju evropsku licencu wellness&spa destinacije u Srbiji, kao prvi i jedini nosilac takve licence u našoj zemlji.
            U funkciji što bolje posećenosti štanda Vojvodine na Sajmu turizma 2021 u Budimpešti, PKV je već počela sa planovima pripreme programa promocija na ovom tržištu, ali i organizacijom studijske posete mađarskih novinara na promotivnoj vožnji Dunavom od Beograda do Kladova.
            Zajedničkom turističkom ponudom Vojvodinu i Srbiju su, na „UTAZAS 2020“ reprezentovali: PKV, PKS, TOV, Agencija za upravljanje lukama, Centar beogradskih festivala, Udruženje „Dunavski propeler“, TA „Alfa travel see“, TO Subotica, Hotel „Prezident“ Palić, „Vitin fruits“ Subotica, Aeroklub „Ivan Sarić“ Subotica, TO Sombor, Apartmani „Royal“ Sombor, TO Senta, Pansion „Ana“ Senta, TO Mali Iđoš, Vila „Pipač“ i „Salaš Katai“ Mali Iđoš, Vinarija „Deurić“ Mala Remeta, Destilerija „Kalpak“ Vrbas, Udruženje banja Srbije, Vinarija „Čoka“, rakije Benišek&Veselinović Sremski Karlovci, „Pastai testenine“ Ljubice Erkić, restoran „Bački dvor“ sa jezera Provala iz Vajske, Klaster Deliblatska peščara, TOO Novi Bečej, TO Temerin, Udruženje domaćina Totovo selo, Agencija za turizam „Arača“, Udruženje domaćina i TA „Dani-tours“ Skorenovac, TA „Kompas tourism&travel“ Novi Sad, „Omniturs“ Beograd i Hotel „Mama Shelter“ Beograd.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com