Tue06182024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Novi Sad u januaru imao za 25,4% više gostiju nego lane

Novi Sad u januaru imao za 25,4% više gostiju nego lane

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Januar 2020. godine, nakon višenedeljne TONS- ove kampanje pod nazivom „Zimska fantazija", koja je sprovedena na društveim mrežama Facebook i Instagram, donosi nam veće interesovanje domaćih i stranih turista za boravak u Novom Sadu u zimskom periodu.

            Prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije na teritoriji Grada Novog Sada u januaru 2020. godine ukupno je boravilo 11.114 turista što predstavlja porast u odnosu na januar prošle godine za 25,4%. U istom mesecu ove godine ukupno je ostvareno 21.303 noćenja, što predstavlja porast od 21,4% u odnosu na isti mesec prethodne godine.
            Na osnovu podataka dobijenih od hotela i drugih objekata za smeštaj, u Novom Sadu su u januaru 2020. godine najviše noćenja ostvarili turisti iz Srbije, zatim iz Hrvatske, Rumunije, Kine, Bosne i Hercegovine, Ruske federacije, Slovenije, Nemačke, Crne Gore i Bugarske. Po noćenjima turista prve tri vanevropske zemlje su Kina, SAD i Australija.
            Najveći broj stranaca, koji su posetili naše info centre u januaru, poreklom su iz Turske, zatim Kine, Hrvatske, Mađarske, Španije, Rusije,  Bosne i Hercegovine, Poljske, Francuske i Irske. Interesantno je spomenuti da su nas u januaru posetili i gosti iz Južnoafričke republike i Argentine.
            U januaru 2020. godine naplaćena je boravišna taksa u iznosu od 3.662.084,00 dinara što predstavlja porast u odnosu na iznos naplaćene boravišne takse za isti period prethodne godine za 16,41%.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com