Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE UŽIVAJTE U ČAROLIJI RURALNIH PROSTORA VOJVODINE

UŽIVAJTE U ČAROLIJI RURALNIH PROSTORA VOJVODINE

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Ne morate da budete mađioničari da biste doživeli pravu magiju, dovoljno je da krenete put seoskih područja Vojvodine i prepustite se gostoprimstvu srdačnih vojvođanskih domaćina. Naime ova pitoma ravnica i njena seoska domaćinstva pružiće vam nezaboravne doživljaje, a vaše je samo da se prepustite njenim čarima.

            Širom Vojvodine se nalaze mnogobrojna seoska domaćinstva, zatim salaši, gde možete da uživate u jedinstvenoj gastronomiji, koja je spoj kuhinja različitih naroda, okusite autentična vina od kojih se mnoga nalaze na evropskim vinskim mapama. Osim vrhunske gastronomije seoska domaćinstva i salaši će vam pružiti raznovrsne sadržaje, od upoznavanja sa starim zanatima, jahanja, jednodnevnih izleta, uključivanja u seoske poslove, likovne i jezičke radionice i slično.
            Pri poseti seoskim prostorima Vojvodine možete takođe uživati u vožnji biciklovima, čamcima, sportskom ribolovu, fotosafariju ili jednostavno uživati u prelepim pejsažima Panonske lepotice. Sadržaji se razlikuju kod svakog domaćinstva pojedinačno.
            Vojvodina pruža za svakog ponešto, za ljubitelje aktivnog odmora Fruška gora i Vršačke planine sa svojim živopisnim predelima su idealne destinacije, za one koji vole da uživaju u ravničarskim pejsažima, tu su salaši i seoska domaćinstva smešteni na Paliću i okolini Sombora, Sente, Kikinde, Zrenjanina.
            Za one koji vole da uživaju u netaknutoj prirodi tu su domaćinstva u okolini Specijalnih rezervata Deliblatske peščare, Slanog Kopova, Bagremare, Gornjeg Podunavlja, Zasavice, Koviljsko- petrovaradinskog rita, Obedske i Carske bare. Svako selo u Vojvodini je priča za sebe, gotovo svako selo ima svoju manifestaciju, jedinstvene ambijentalne celine, specifičnu gastronomiju, ali ono što povezuje sva vojvođanska sela je gostoljubivost domaćina, koji će se potruditi da vaš boravak pretvore u svojevrstan doživljaj.
            Više iformacija o seoskim domaćinstima  i salašima Vojvodine možete pogledati na: https://vojvodina.travel/sta-videti-i-raditi/seoski-turizam/.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com