Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Crveni/Red taxi i dalje punom parom vozi i nagrađuje

Crveni/Red taxi i dalje punom parom vozi i nagrađuje

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Uvođenje vanrednog stanja za neke je značilo prisilan godišnji odmor, a neki su, uz poštovanje ograničenja, radili smanjenim kapacitetima. Takav slučaj je bio i sa taksi službama. Najveća i najorganizovanija taksi jedinica u Novom Sadu, Crveni/Red taxi, nije prekidao rad.

            Po svedočanstvu gospodina Miodraga Grandića, vlasnika Crvenog/Red taxija i za njih je ovo bilo veliko iskušenje, svojevrsan ispit odgovornosti, da li su ili nisu dorasli ovom poslu. Svoj kodeks poslovnog ponašanja, kao dela dugoročne poslovne strategije koja je Crveni/Red taxi dovela do višeg stepena ostvarenja ciljeva poslovnog uspeha, odnosno pozicioniranja na mesto vodećeg ponuđača u ovoj delatnosti, od starta su prilagodili datoj situaciji. I ne samo to. Naslućujući dalja dešavanja, blagovremeno su nabaljvene maske, rukavice, dezinfekciona sredstva, i sve to korišćeno i pre stupanja na snagu vanrednih mera.
            Dok traju ove mere svaki vozač mora da ima masku, kao i stranke. Posle svake vožnje, kada stranka napusti vozilo, vozač je u obavezi da vozilo dezinfikuje zbog sledećeg putnika. Za to je potrebno svega par minuta, kako bi svaka stranka bila sigurna da uvek ulazi u čisto, dezifinkovano vozilo. Dok se epidemija u potpunosti ne ukine, klima uređaji u automobilima neće biti uključeni, jer se dosledno slede uputsva i preporuke Svetske zdravstvene organizacije, gde mora postojati prirodan promet vazduha u vozilu.
            - Dugogodišnje iskustvo pomoglo nam je da, kada su u pitanju zaštitna, dezinfikaciona sredstva, vanredno stanje dočekamo potpuno spremni i nemamo zastoja, do kojeg je ipak došlo zbog zabrane kretanja, kako starijih sugrađana, tako i opšte zabrane tokom bezmalo dva meseca. Zabrana kretanja uticala je na skraćenje radnog vremena, od 17:00, odnosno 18:00 do 05:00 nismo radili uopšte. Sada se polako vraćamo normalnom ritmu i svakim danom osetno je više posla - objašnjava gospodin Grandić, i dodaje da je taksi prevoz za mnoge sugrađane i dalje najsigurniji prevoz. Za Crveni/Red taxi odgovorno tvrdi da svaka stranka ulazi u potpuno dezinfikovan prostor i da će se vozači Crvenog/Red taxija i dalje ponašati kao da je vanredno stanje.
            Crveni/Red taxi DOO Novi Sad, poznat po uljudnom, galantnom ponašanju vozača, hiigijeni vozila, te voznom parku, ove godine je imao u planu obnovu preostalog dela voznog parka, jedne od svojih konstantnih aktivnosti. Zbog situacije u zemlji ove aktivnosti su odložene za drugi deo godine, a gospodin Grandić očekuje da se Ministarstvo saobraćaja  zvanično oglasi, da li će i dalje na snazi ostati ranije predviđene pogodnosti ili će doći do promene.
            Nivo usluga i modernizacija, poput aplikacija, uskoro i plaćanje preko QR coda, će biće nastavljeni. Nagradna igra (sledeće izvlačenje krajem juna) se nastavlja. Jedini problem može da predstavlja prva nagrada, letovanje na moru za dve osobe u Grčkoj ili Crnoj Gori, koje će u slučaja nemogućnosti realizacije biti preinačena u nešto moguće, dok sa ostalim robnim nagradama, poput televizora i slično neće biti problema - naglasio je gospodin Grandić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com