Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM Merkur počeo pripreme za predstojeću turističku sezonu

Merkur počeo pripreme za predstojeću turističku sezonu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Poslednjih 17 pacijenata koji su bili smešteni u Specijalnoj bolnici Merkur u Vrnjačkoj Banji, otpušteno je u petak, 08. maja, pošto su na drugom kontrolnom uzorkovanju ponovo bili negativni na virus Covid 19.

            U Merkuru sa ponosom ističu da tokom perioda rada u statusu Covid-bolnice, nije bilo ni jednog slučaja prenosa zaraze sa pacijenata na medicinsko osoblje, niti na građane Vrnjačke Banje, pa su odmah preduzete i prve mere za pripremu hotelskih kapaciteta.
            - U Merkuru su danas bili predstavnici specijalnog ruskog tima za dezinfekciju objekata i puteva, koji je u Srbiju stigao u okviru pomoći Ruske federcije Srbiji kroz medicinsku opremu, tehniku i zaštitna sredstva u aprilu ove godine - izjavio je dr sci med Dejan Stanojević, direktor Merkura.
            Ruski eksperti i stručnjaci medicinske i ABHO struke izvršili su detaljnu i kompletnu dezinfekciju svih prostora u objektu Merkur Novi. Već sledećeg dana Merkurovo osoblje započelo je sa pripremnim aktivnostima u smeštajnim, medicinskim, wellness i restoranskim prostorima.
            - Napravljeni su prvi koraci koji stvaraju preduslove za povratak Merkura u normalno stanje i prijem komercijalnih i fondovskih gostiju - rekao je dr Stanojević, i dodao da će pored svih aktivnosti koje će Merkurovo osoblje sprovesti, konačne odluke o početku dolaska gostiju doneti na osnovu instrukcija Ministarstva zdravlja o merama koje moraju da se
preduzmu u banjskim objektima.
            Vrnjačka Banja je prelepa u maju, a banjski hotelijeri su zakazali sastanak  radne grupe Poslovne zajednice hotelijera Vrnjačka Banja, za ponedeljak  11. maja. Predloženi dnevni red je Analiza postojećeg stanja u oblasti turizma i hotelijerstva Vrnjačke Banje, kao i Predlozi za ublažavanje i prevazilaženje postojećeg stanja usled obustave rada hotela i turističkih objekata zbog proglašenja epidemije virusa Covid 19.

Bojana Beljić, PR
SB Merkur

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com