Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Izazov organizuje rafting Karašem u nedelju

Izazov organizuje rafting Karašem u nedelju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Turistička organizacija grada Vršca najavila je da tamošnji Klub ekstremnih sportova „Izazov“ u nedelju 24. maja 2020. organizuje po deveti put rafting niz reku Karaš  vožnjom kanua i kajaka. Prelazi se oko 15km u vremenskom trajanju od5 h. Polazak je od Vojvodinaca preko Straže sa pauzom i završava u Jasenovu. Cena po osobi je 1800 dinara i broj mesta je ograničen.

            Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 0631021590 ( Laza) ili u klubu „Izazov“. Okupljanje i polazak je u 10h kod Helvecije..
            Banatska reka Karaš (rum. Caraş) izvire u Anina planinama, severoistočno od grada Anina u Rumuniji i uliva se u Dunav u Srbiji blizu Bele Crkve. Izvor je u blizini izvorišta reka Brzava i Nera. Tok Karaša kroz Rumuniju iznosi 50 km, a kroz Srbiju 60 km.
            Odmah posle prelaska rumunsko-srpske granice Karaš se priključuju rečice Burugu sa desne strane i Ilidiju sa leve. Protiče pored sela Kuštilj, Vojvodinci, Dobričevo, Banatska Subotica, Straža i Jasenovo, istočnih delova Deliblatske peščare i brdašca Dumača. Od ove tačke Karaš je deo kanala DTD i prolazi pored mesta Dupljaja, Grebenac, Kajtasovo i Banatska Palanka i uliva se u Dunav kod mesta Stara Palanka, prekoputa turističkog mesta Ram. I pored velike drenažne površine od 1.400 km², Karaš nije ni u jednom delu svoga toka plovan. Širok je između 10 i 35 metara, a obale su obrasle šibljem i žbunjem, šumarcima i šumama kopriva, čičkova, starih dudova i vrba. Ponegde je dubok i do 8 metara. Obiluje klenom, šaranom, amurom, babuškom, deverikom, bodorkom...
            Kažu da je putovanje kanuom i kajakom ovom hladnom, pomalo divljom rekom, pravi raj za avanturiste, ali i za one koji žele da uživaju u lepoti prirode.
            Klub ekstremnih sportova „Izazov“ poručuje: Očekuje vas dobra avantura! Vidimo se.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com