Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE PKV onlajn konferencija o značaju međuregionalne saradnje posle pandemije

PKV onlajn konferencija o značaju međuregionalne saradnje posle pandemije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            U Privrednoj komori Vojvodine (PKV) održana je onlajn konferencija na temu „Značaj međuregionalne saradnje kao osnove održivog privrednog razvoja posle pandemije COVID - 19 “. Konferenciju je zajedno sa Privrednom komorom Vojvodine organizovala i Privredna komora Moravsko-Šleske oblasti iz Ostrave, Češka Republika.

            Želja obe partnerske komore je bila da podele iskustva državnih i regionalnih mera koje se preduzimaju usled privrednog pada izazvanog pandemijom COVID-a- 19, i da ukažu na značaj tih mera kao i aktivnosti koje komore obavljaju u ovim, novim, izazovima.
            - Komore moraju odigrati važnu ulogu u oporavku naših ekonomija, a veliki je značaj međuregionalne saradnje u cilju održivog ekonomskog razvoja naših regiona i zemalja - istakao je predsednik PKV Boško Vučurević.
            Predsednik PK Moravsko-Šleske oblasti Jan Brezina se zahvalio na inicijativi za ovakim manifestacijama PK Vojvodine i izrazio nadu da će se privrede oba regiona ubrzano vraćati svojim tokovima, uz pomoć i asistenciju komorskih sistema.
            U radu onlajn konferencije učestvovali su predstavnici obe Privredne komore koji su svojim prezentacijama i pregledom aktuelnog privrednog stanja ukazali na prioritete i metodologiju delovanja u cilju ponovnog regionalnog povezivanja. Fokus konferencije bio je na sektoru turizma, koji je najviše pogođen posledicama pandemije i gde će oporavak sigurno biti postepen i usporen. Svoja iskustva preneli su predstavnici turističke agencije „Kompas“ iz Novog Sada, kao i banje„Klinkovice“ iz Ostrave.
            Konferencija je registrovala 58 direktnih uključenja, a za utorak 02. jun Privredna komora Vojvodine najavila je sledeću online konferenciju pod nazivom „Perspektive privrede Vojvodine posle pandemije“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com