Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Temerinska priča 14. juna

Temerinska priča 14. juna

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Turistička agencija „Explore City Tour“ iz Novog Sada u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Temerin, i ove sezone nastavlja turističku turu „Temerinska priča“. Kroz ovu turu upoznaćete se sa istorijom i kulturom Temerina i Bačkog Jarka, kao i sa najzanimljivijom turističkom ponudom koju Temerin nudi.

            Turistička tura započinje posetom Etno-parku „Brvnara”. Nakon posete Bačkom Jarku, nastavlja se do Temerina gde će grupa obići dvorac porodice Sečen koji je građen krajem 18. veka.
            Potom se obilazi legat bračnog para Baranji - Karolja i Zlate Markov Baranji, dvoje umetnika, vajara i skulptora, koji su Temerinu ostavili svoje radove neprocenjive vrednosti.
            Priča se nastavlja u zavičajnoj kući „Tajhaz“, koja prikazuje tradiciju narodnog graditeljstva mađarskog stanovništva u Temerinu, predmete koji su svakodnevno i u svečanim prilikama upotrebljavani i korišćeni u skladu sa tradicionalnim i seljačkim načinom života kao i predmete iz okoline vezane za tradicionalnim načinom privređivanja.  
            Za sam kraj Turistička agencija „Explore City Tour“ ostavila poetu jednoj od najlepših atrakcija koje se nalaze u ponudi temerinske opštine. Organizovanim prevozom odlazi se do reke Jegrička. Grupa se ukrcavamo na katamaran „Čigra” i kreće u plovidbu Jegričkom kroz prostor koji ima najveći stepen zaštite prirode, u trajanju od oko sat vremena, na relaciji dugoj sedam kilometara.
            Datum polaska na ovu turističku turu je nedelja, 14. jun 2020. godine. Trajanje ture je  4 sata, a cena ture po osobi je 1.450 dinara. Način prijave i više informacija pronađite na linku: shorturl.at/noUY5 ili pozovite na broj telefona 063 14 11 840. Broj mesta je ograničen!
            U cenu je uključeno: usluga pratioca grupe, ulaznice za kulturne objekete, prevoz u toku ture, kao i karta za plovidbu Jegričkom katamaranom „Čigra“

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com