Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Svečano otvaranje sezone u Skadarliji u subotu

Svečano otvaranje sezone u Skadarliji u subotu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            U subotu, 6. juna, Turistička organizacija Beograda će tradicionalno obeležiti početak turističke sezone u Skadarliji podizanjem skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine pripala je glumici Radi Đuričin.

            Program počinje u 12 časova, a vodiće ga glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića na Platou ispred Skadarlisjke česme.
            Muzičke numere izvešće Merima Njegomir, vokalne solistkinje Radio Beograda i RTS-a, Vesna Dimić i Biljana Petković, kao i naši poznati glumci Milan Milosavljević, Vjera Mujović i Ljiljana Jakšić, u pratnji Skadarlijskog orkestra.
            Skadarlijski dobošar Bojan Hlišć govoriće „Kodeks o ponašanju u Skadarliji“, dok će Umetnički centar „Talija“ odigrati Građansko kolo.
            Početkom prošlog veka, u Skadarliji je prema recepturi starih majstora pripremana čuvena skadarlijska klekovača, od koje će kasnije nastati glavni sastojak beogradskog koktela „Kleka i soda“. Danas, ova poznata rakija se pravi pod novim ruhom i imenom „Juniper“ liker od kleke, koji će ovom prilikom biti poslužen novinarima u skadarlijskom „Red baru“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com