Thu07252024

Poslednja izmena:07:58:03 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Tihana Putin: Primamljivi predlozi najbolja pozivnica potencijalnim turistima

Tihana Putin: Primamljivi predlozi najbolja pozivnica potencijalnim turistima

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Novi Sad je grad kratke i dinamične istorije, karakteristične arhitekture, bogatih kulturnih sadržaja. Grad koji je nemoguće upoznati za nekoliko dana boravka. Zato je pokretač najvećeg broja događanja u gradu, u ulozi njihovog organizatora ili suorganizatora, Turistička organizacija Novog Sada, pokrenula kampanju „52 vinekda“ kojom će osim starog gradskog jezgra i Petrovaradinske tvrđave, biti obuhvaćena i njegova okolina, obilazak Fruške gore i srednjovekovnih manastira, poseta vinarijama, salašima, čardama...

            Evropska prestonica kulture 2021 - Novi Sad, ima niz zanimljivih muzeja i galerija, sa atraktivnim kutlurno-istorijskim ili umetničkim vrednostima. Među njima najstarija je Galerija Marice srpske, sa neprocenjivom kolekcijom od preko 9.500 umetničkih dela u srpskog stvaralaštva XVIII i XIX veka. Posebno je zanimljiva „friška“ postavka, deo primenjene umetnosti iz doma Dragiše Brašovana, čuvenog arhitekte (autora projekta Banovine); izložba „Inspirisani Italijom" u Galeriji Matice srpske  posvećena srpsko-italijanskim kulturnim i umetničkim vezama i dr.
            Petrovaradinska tvrđava ili Gibraltar na Dunavu, na kojoj se nalazi simbol grada – Pijani sat, a u njenom podnožju barokni Gradić.
            Naslonjena je na Frušku goru na čijim obroncima je nanizano preko 20 manastira, mnoštvo skrivenih autentičnih mesta za odmor i dobar zalogaj, kao i restorana na Dunavu – čardi. Kada je Fruška gora u pitanju nezaobilazna tema je i Fruškogorsko vinogorje koje je iznedrilo brojne vinske kuće u kojima mogu da se degustiraju odlična fruškogorska vina. Sve veći broj u sklopu redovne ponude pruža i kompletske restoranske usluge.
            - Turistička organizacija Novog Sada od 01. juna na svom sajtu novisad.travel i društvenim mrežama, u cilju privlačenja što većeg broja turista, pokrenula je kampanju koja će trajati 52 vikenda. Svakog četvrtka pojaviće se objava sa zanimljivim destinacijama u Novom Sadu i njegovoj okolini, koje se mogu posetiti tokom nastupajućeg vikenda. Korisnici sajta/društvenih mreža moći će da nađu korisne informacije, odnosno listu dvadesetak hotela i smeštajnih kapaciteta sa ponudom koju vredi razmotriti: ukoliko platite dva noćenja, treća noć će biti gratis. Mera resornog Ministarstva, koja se odnosi na vaučere za city break destinacije, prvi put ove godine, pored Novog Sada, uključuje i Beograd i Niš, svakako je poziv turističkim radnicima da je iskoriste na najbolji način i nađu programe dovoljno zanimljive da privuku potencijalne goste - saopštila je Tihana Putin, PR Turisitčke organizacije Novi Sad.
            Ona je takođe dodala, da su ove novine, pre svega namenjene domaćem gostu i gostima iz okruženja, da nešto više saznaju o vrednostima Novog Sada, koje do sada nisu „stigli“ da posete. Akcijom „52 vikenda“ biće obuhvaćene i manifestacije i sva dešvanja koja su za taj vikenda planirana. Novi Sad je i grad restorana koji nude poseban meni, ali i ambijent, mesta na kojima je najlepše završiti dan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com