Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Čarde i bande razgalile Novosađane

Čarde i bande razgalile Novosađane

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Četvrti festival riblje čorbe i tamburaške muzike „Čarde i bande" održan je u subotu i nedelju, 6. i 7. juna 2020. godine na Sunčanom keju u Novom Sadu (plato preko puta Doma vojske). Festival su organizovali kompanija Color Media Communications i Udruženje RReka".

            Početak ovogodišnjeg festivala „Čarde i bande" obeležila je povorka tamburaškog benda „Aurelius". Prethodnih godina nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prethodna tri  festivala „Čarde i bande”, održana tokom 2018. i 2019. godine. Riblju čorbu su pripremale čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Majstori riblje čorbe pripremili su preko 2.000 porcija čorbe sa preko 250 kg šarana i druge vrste ribe.
            Ove godine učestvovale su samo lokalne čarde. Riblju čorbu spremali su nam alasi iz Novog Sada i okoline, Zrenjanina, Kikinde i drugih vojvodjanskih mesta. Ovogodišnji festival posetilo je više od 1000 ljudi, i posluženo je oko 800 porcija riblje čorbe.
            Za nama je vikend uživanja na obali Dunava, uz prvoklasnu riblju čorbu i najraznovrsnije vrste pečene ribe i neizostavne zvuke vojvodjanske tamburice.

Maja Mišković,
Volor Media Communications

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com