Wed01202021

Poslednja izmena:11:46:36 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Eko kamp na Stražilovu, mesto vrhunskog doživljaja prirode

Eko kamp na Stražilovu, mesto vrhunskog doživljaja prirode

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

            Tačno pre sedam godina, 2013., na jednom od najatraktivnijih izletišta Fruške gore - Stražilovu, otvoren je prvi eko kamp u Srbiji i prvi kamp u okviru Nacionalnog parka „Fruška gora“. Ovaj kamp je trebao da osim osnovnih, smeštajnih kapaciteta, posluži kao primer drugim zaštićenim dobrima, koja bi mogla da primene sličan koncept i na taj način unaprede turističku ponudu.

            Iako su uslovi u potpunosti odgovarali rajskom okruženju, eko kamp nije opravdao očekivanja. Želeći da da potvrdu pravilu da dobra ideja ne može propasti ako za to postoji prava mera posvećenosti i volje, kamp ispisuje nove stranice ove zanimljive priče.
            NP „Fruška gora” je prošle godine ustupio parcelu eko kampa na korišćenje preduzeću „SCOMEDIASCO” iz Novog Sada bez mogućnosti promene namene zemljišta. Iako je osnovna namena zadržana, ponuda je obogaćena brojnim sadržajima.
            Kamp se prostire na površini od dva hektara i može da primi 30 - 40 kamping vozila, 80 šatora, 200 - 300 izletnika. U okviru kampa nalazi se i parking prostor za 50 vozila.
            - Teren je prilagodljiv i može da se iskoristi na dobar način - kaže gospodin Dejan Čavić, direktor Produkcijske kuće „SCOMEDIASCO”, autor kultnog serijala „Kuhinjica“, zasnovanog na inovativnom konceptu razumevanja i plasiranja kulinarskih recepata, i sa dva miliona čitalaca, gledalaca i pratilaca na društvenim mrežama, izvršio je značajan uticaj na gastronomsku kulturu u našoj sredini i regionu.
            - Kamp će biti opremljen brojnim sadržajima, ali su neki od njih tek u pripremi. Ložišta za roštilj, dečje igralište, bicikli za potrebe ljubitelja biciklizma koji bi da se otisnu stazama Fruške gore, adrenalin park, poligon sa mogućnostima za razna takmičenja, poput preskakanja prepreka, provlačenja, skakanja u pesak i sl., ovim mestu izuzetnih prirodnih odlika pružiće mogućnost korišćenja vremena po njihovom nahođenju - objašnjava naš sagovornik.
            Prostor je pogodan i za razne proslave, team building i druge aktivnosti. Ovo će biti i mesto održavanja seminara i edukacija. U skladu sa orijentacijom gospodina Čavića, planirana je intenzivna saradnja sa Kuvarskom federacijom Srbije (KFS), Prirodno-matematičkim fakultetom, Departmanom za geografiju, turizam i hotelijerstvo, smer Gastronomija, Univerziteta u Novom Sadu. Priprema se teren za dovođenje internacionalnih šefova, potvrđenih autoriteta, nosilaca najvećeg i najvrednijeg priznanja u kulinarstvu - Michelinove zvezdice, voljnih da svoja znanja ustupe mladim kuvarima i onima koji žele da unaprede svoje kulinarske sposobnosti.
            Do kampa, na Stražilovskom putu bb, se lako dolazi, a Danijela Nikolić, menadžer kampa, prava je osoba za sve informacije vezane za Eko kamp „Fruška gora“.
Kontakt tel: 060 220 12 34; Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar