Wed04242024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Predstavljanje turističkih programa Leto 2020. u Srbiji i Vojvodini

Predstavljanje turističkih programa Leto 2020. u Srbiji i Vojvodini

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            U Privrednoj komori Vojvodine (PKV), u četvrtak, 11. juna 2020. godine, održana je konferencija za novinare, na kojoj su vojvođanske turističke agencije imale priliku da predstave atraktivne turističke programe sa bogatom i raznovrsnom turističkom ponudom za sve uzraste.

            Novonastala situacija izazvana korona virusom izazvala je veću tražnju za turističkim programima na domaćem tržištu, što je dalo mogućnost i šansu turističkim agencijama da se okrenu domaćim turistima koji nisu u dovoljnoj meri upoznati sa turističkom ponudom Srbije.
            Konferenciju je otvorila Dragica Samardžić, viši savetnik za turizam PKV, navodeći da  ovaj događaj ima za cilj da se domaćim turistima predstavi Srbija i Vojvodina kao atraktivna turistička destinacija putem konkretnih turističkih paketa koji se nalaze u ponudi vojvođanskih turističkih agencija.
            Tokom 2019. godine u Srbiji je ostvareno oko 10.100.000 noćenja od noćenja stranih turista čine 40 odsto, što ukazuje na činjenicu da smo na svetskom turističkom tržištu prepoznati kao atraktivna turistička destinacija. Dodela vaučera za odmor u Srbiji, kao jedna od mera resornog Ministarstva, pospešiće razvoj domaćeg turizma i omogućiti turističkim agencijama da svoje pakete kreiraju uz mogućnost korišćenja vaučera - rekla je Samardžić.
            Obraćajući se prisutnima, Nataša Pavlović, direktor Turističke organizacije Vojvodine (TOV), istakla je da PKV i TOV zajedničkim snagama pružaju podršku turističkoj privredi.
            - Tokom trajanja vanrednog stanja Turistička organizacija Vojvodine aktivno je radila na promotivnoj kampanji putem društvenih mreža, u narednom periodu, rad TOV-a će biti usmeren ka promociji i projektima razvoja turizma u Vojvodini“, navela je Pavlović.
            Na konferenciji za novinare, priliku da predstave turističke programe imali su: Ivanka Tasić, direktor agencije „PanaComp-Zemlja Čuda“, Tijana Šipčić, izvršni direktor turističke agencije „Magelan travel“, Boris Eremić, izvršni direktor turističke agencije „Kompas turizam end travel“, Danko Deneš, direktor „Alfa travel si“ iz Subotice i Dejan Tanackov, predstavnik agencije „Milenium travel“ iz Vršca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com