Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM HOTELI Resort Fruške terme: Jedinstvena turistička ponuda na jednom mestu

Resort Fruške terme: Jedinstvena turistička ponuda na jednom mestu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 11
  • Sledeća

            Za grupu od 50-ak novinara i predstavnika turističkih organizacija iz Srbije, uoči dana otvaranja 12. juna 2020., a u sklopu Global Wellness Day, upriličen je obilazak Kompleksa „Fruške terme“. Dobrodišlicu je poželeo Aleksandar Cicmil, asistent generalnog direktora, koji je prisutne upoznao sa ponudom Resort „Fruške terme“ u okviru unapređenja turističke ponude Banje Vrdnik i Srbije.

            Po rečima gospodina Cicmila komples se nalazi na idealnoj lokaciji, između Novog Sada i Beograda, a ne mali značaj, kada su strani gosti u pitanju, je blizina aerodroma.
            Banja Vrdnik, u kojoj je situiran hotel „Premier Aqua“, i plato ispod Vrdničke kule, na kojem su kompleks Etno naselje „Vrdnička kula“ i „Fruške terme“, nalaze se na nadmorskoj visini od 200 - 250 metara i okruženi su šumama bogatim lipom, u junu posebno mirisnim, doneli su Vrdniku status vazdušne banje, retke na ovom području. Termomineralni izvori jakog intenziteta, potvrdili su Vrdniku status banjskog mesta.
            Ovo je mesto bogate istorije: otvaranje rudnika 1804., kasnije i voza na relaciji Vrdnik - Ruma, zatvorenih 1968. od kojih je malo šta ostalo. Tu je i Vrdnička kula iz XII veka, simbol mesta, koja govori o njegovom nekadašnjem značaju.
            Manastir Vrdnik - Nova Ravanica, kuća u kojoj je živela velika sprska pesnikinja Milica Stojadinović Srpkinja, arhitektonski vredne građevine: železnička stanica, stara škola. Palata Kasina, nova kolonija sa 116 dvodelnih kuća za smeštaj radnika i Gospodski red, sa desetak vila za smeštaj direktora, upravnika i činovnika rudnika, danas devastirane, neka su od kulturnih dobara ovog mesta.
            Tu su i prirodni faktori, letnji Fruškogorac, vetar koji spušta dnevnu letnju temperaturu do 5°C, a noćnu i do 10°C u odnosu na grad. Vrdnik je sa 220 sunčanih dana godišnje jedno od najsučanijih mesta u zemlji. Najveće blago je termomineralna voda i čista, hladna izvorska, obe kao lek.
            Resort „Fruške terme“ je sve prednosti ovog mesta objedinio u jedinstvenu turističku ponudu. U njegovom sastavu nalazi se hotel „Premier Aqua“ (5*), počeo sa radom u septembru 2012. godine. Izgradnjom „Fruških termi“, „Premier Aqua“, je zahvaljujući AQUA MEDICA specijalističkoj ordinaciji za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koja uz usluge unapređenja zdravlja nudi čitav niz Spa, beauty i fitness sadržaja, bazirala je turističku ponudu na zdravstvenom turizmu. Na čelu stručnog tima AQUA MEDICA je dr Hadi Mansouri, specijalista fizijatar i akupunkturolog.
            Već 2012. počelo je sa razvijajem planova za projekat Etno naselja „Vrdnička kula“, sa deset luksuzno opremljenih brvnara, etno restoranom, pivnicom i igralištem za decu. Dve godine kasnije, hotel „Vrdnička kula“, postao je deo ovog kompleksa naslonjenog na Nacionalni park „Fruška gora“. U sastavu hotela je i svečana sala kapaciteta 600 mesta, i zahvaljujući osveštanoj crkvi Sv. Đorđa, ovo je idealan izbor za svadbe, krštenja i proslave.
            Izgradnja „Fruških termi“ započeta je 11. juna 2018. godine, a kompleks je zvanično otvoren u decembru 2019., za goste u januaru 2020. Od 14. marta do 11. juna, hotel je zbog pandemije privremeno bio zatvoren.
            - Etno kompleks na obroncima Fruške gore i na rubu istoimenog NP, podno Vrdničke kule i „Fruške terme“ čini integrisanu destinaciju koja podrazumeva blagodeti prirode, termalne izvore i čist vazduh fruškogorskih šuma, jedinstvenu turističku ponudu na jednom mestu - rekao je gospodin Cicmil, dodajući da Resort „Fruške terme“ pruža tri integrisana vida turizma: medicinski, wellness i aktivni.
            Dok je „Premier Aqua“ specijalizovana ustanova za zdravstveni turizam, „Fruške terme“ sa osam, što zatvorenih, što otvorenih bazena temperature vode od 29 - 32°C, osim vrhunske wellness ponude pružaju uslove i za komplementarne vidove turizma: porodični, kongresni i sl. Za ljubitelje aktivnog odmora, nedaleko od „Premier Aqua“ i jedan kilometar udaljen od „Fruških termi“ i Etno naselja „Vrdnička kula“ nalazi se „Premier sport club“ sa sportskim terenima. U saradnji sa NP „Fruška gora“ i nekoliko javno-privatnih partnerstava na raspolaganju turistima je adrenalin park, dok će zipline, dužine 1.500 m i brzine do 80 km, biti otvoren 01. jula.
            Kompanija „PROMONT GROUP" d.o.o. Novi Sad osnovana je 1958. godine. Specijalizovana je za izvođenje gasovoda, grejnih i vodovodnih instalacija, klimatizacije i ventilacije na privrednim i stambenim objektima i proizvodnju gasne opreme. Uspesi u osnovnoj delatnosti doveli su gospodina Milinka Cicmila, njenog vlasnika, na ideju da se okuša i u sektoru turizma. Jedan od strateških ciljeva, koji se u kontinuitetu sprovodi, je investicija u ljude. Iako objekti za vreme pandemije nisu radili nije otpušten nijedan radnik, niti im je smanjena plata. Kompanija zapošljava 250 radnika, među kojima su i čitave porodice. Među brojnim nagradama, kojima je ova kompanija nagrađena za pružanje kvalitetnih usluga, njihov odnos sa zaposlenima smatraju najdragocenijom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com