Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back KULTURA IZLOŽBE SFW NEDELJA MODE OD 26. DO 29. JUNA U NOVOM SADU

SFW NEDELJA MODE OD 26. DO 29. JUNA U NOVOM SADU

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Zbog pandemije koronavirusa otkazane su sve manifestacije koje su bile planirane za ovo proleće, pa i Nacionalna Nedelja Mode koja je trebalo da bude održana u aprilu. Nakon što je pandemija počela da jenjava, tim „Serbia Fashion Weeka“ doneo je odluku da 14. izdanje ove manifestacije bude održano od 26. do 29. juna uz poštovanje svih preporuka stručnjaka i državnih organa.

            Program je modifikovan i prilagođen situaciji, tako da je akcenat na modnim instalacijama, izložbama i panel diskusijama. Svečano otvaranje planirano je za petak, 26. juna, kada će publika moći da pogleda modne instalacije na platou ispred Kulturne stanice Svilara, galerijskog prostora Evropske prestonice kulture 2021, u Novom Sadu. Posle toga, na programu je otvaranje izložbe radova studenata, učesnika konkursa Fashion Talent Designers Competition i European Fashion Talent Designers Competition, nakon čega sledi muzički deo programa i nastup iznenađenja.
            Naredni dan, 27. jun, započeće panel diskusijom „Moda i mladi u doba korone“ - Ko su kreatori  “nove normalnosti”. Na pitanja iz ove teme govoriće mladi kreatori, polufinalisti konkursa FTDC i EFTDC, kao i poznavaoci modnog biznisa. U večernjim časovima uslediće proglašenje pobednika konkursa FTDC i EFTDC, uz direktno uključenje članova žirija online linkom iz celog sveta.
            U nedelju 28. juna, u TC „Promenada“ na programu je Fashion Talk pod nazivom „Pogled u budućnost“. „Kako će šoping izgledati nakon Covida-19“, „Koliko su se ljudi privikli na online kupovinu“, „Da li će nam redefinisanje čitavog modnog univerzuma, koje predviđaju poznavaoci modnog biznisa, nametnuti nov način na koji ćemo konzumirati modu i graditi svoj stil“ i ostala pitanja, odgovaraće menadžeri modnih brendova, dizajneri, blogeri i poznati modni stilisti.
            Poslednjeg dana 14. izdanja „Serbia Fashion Weeka“ u Muzeju Vojvodine biće održana izložba modnih dizajnera Srbije. Naime, zbog pandemije mnoge nove kolekcije ostale su na štenderima, neke poluzavršene u ateljeima, ili čak u skicama. Zato će se na ovoj izložbi moći videti modeli urađeni za aprilsko izdanje Nacionalne nedelje mode koje je otkazano zbog pandemije, kao i kreacije kojima će biti najavljene njihove nove kolekcije i revije na 15. „Serbia Fashion Weeku“ koji je najavljen za period od 21. do 25. oktobra.
Posle ove izložbe uslediće panel diskusija „Jun u oktobru. O pitanjima: šta, kako i za koga dalje, i koliko će se izmeniti način prezentovanja novih kolekcija, govoriće Marija Šabić, Bata Spasojević, Suzana Perić, Milica Tričković i mnogi drugi dizajneri.

            Prilagođavanjem programa, naša nacionalna nedelja mode kao jedini licencirani Fashion Week u Srbiji, još jednom će pokazati da je društveno odgovorna manifestacija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com