Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Milica Ošap: Realan optimizam u pogledu razvoja golfa kod nas

Milica Ošap: Realan optimizam u pogledu razvoja golfa kod nas

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

            U subotu, 13. juna je iz opravdanih razloga, sa zakašnjenjem od 2 meseca, održan VIII Žabalj Golf Tournament 2020., čime su i zvanično otvoreni tereni ovog jedinstvenog golf centra, situiranog uz magistralni put Novi Sad - Zrenjanin, u opštini Žabalj, na 100 km od Beograda, 30 od Novog Sada, 130 od Subotice i 10 km od Zrenjanina. Blizina saobraćajnica govori o njegovoj dostupnosti, a blizina PP „Stara Tisa“ i PP „Jegrička“, te Carskog lovišta u SRP „Carska bara“ o njegovoj atraktivnosti i prirodim potencijalima.

            Milica Ošap, predsednica Golf Cluba „Centar“ bila je glavni koordinator svega što se na terenu i van njega, dešavalo toga dana. Od prijave rekordnih 50 takmičara, početka takmičenja u 10:00, preko organizacije demo dana za predstavnike medija, do podele medalja najuspešnijim takmičarima.
            Uz osmeh i konstataciju „Imamo prelep dan, a takav je i odziv“ direktorica je iskazala svoje zadovoljstvo ovom uvertirom za nastupajuću sezonu.
            Na pitanje novinara o promociji, članstvu i proširenju terena, Milica Ošap je odgovorila:
            - U saradnji sa Golf asocijacijom Srbije i Golf asocijacijom Vojvodine intenzivno radimo na popularizaciji ovog sporta, pre svega među školskom decom. U toku ove školske godine ušli smo u četiri zrenjaninske škole i već od septembra očekujemo priliv novih članova. Sa ovom praksom ćemo nastaviti iako mogu da kažem da su rezultati već vidljivi. Trenutno u našem klubu ima 60-toro dece koja se aktivno bave ovim sportom i treniraju i nadam se da ćemo uskoro imati nove šampione, nekog Novaka Đokovića u ovom sportu.
            Mišljenja je da na popularizaciji golfa u našoj zemlji treba da rade svi klubovi, jer će jedino udružena akcija dati prave rezultate. Konstatovala je i da su dosadašnja nastojanja išla u dobrom pravcu, što se vidi po broju prijavljenih igrača, tako da je ovaj sport definitivno u razvoju i za pet godina očekuje da će biti u fokusu interesovanja kako dece osnovnoškolskog uzrasta, tako i omladinaca.
            Ono što GC „Centru“ nedostaje je devet novih staza, na kojima se uveliko radi, priprema zemljište, međutim, to je velika investicija i zahteva vreme. Uprkos tome dosta toga se privodi kraju pa, iako nije precizirala tačan datum, najavila je otvaranje čuvenog terena sa 18 staza u skorije vreme. Po otvaranju ovo će biti jedini golf klub sa osamnaest staza u zemlji. što je poduhvat od nacionalnog interesa.
            - Imajući u vidu upravo značaj uređenja kompletnog terena GC „Centar“ pokušavamo na sve načine da dopremo i do države, jer misim da je to bitna stvar za razvoj ovog atraktivnog, i pre svega zdravog sporta u Srbiji. Takvi tereni omogućiće organizaciju internacionalnih turnira i stasavanje generacije šampiona - golfera - istakla je Milica Ošap.
            Ona je sve radoznale i sve zainteresovane za ovaj sport pozvala da dođu na terene, da se opuste u predivnom ambijentu i okušaju u udarcima, da zavole ovaj sport, a da će oni, kao domaćini, učiniti sve da se ta ljubav i ostvari.
            Golf Club „Centar“ radi svakog dana od 08:00 do 20:00, kada su vežbališta u pitanju, a restoran od 08:00 do 22:00. Na vama je samo da dođete.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com