Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Marica Filipović Kosanović: Zrenjanin kroz manifestacije, događaje i aktivnosti

Marica Filipović Kosanović: Zrenjanin kroz manifestacije, događaje i aktivnosti

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Marica Filipović Kosanović iz Turističke organizacije grada Zrenjanin, bila je jedna od gošći na zvaničnom otvaranju golf  sezone Golf Club „Centar“ u Žablju u subotu, 13. juna. Tom prilikom govorila je kvalitetnoj turističkoj saradnji ove dve susedne opštine i potencijalima za njihov napredak.

            - Iako je Zrenjanin poslednjih godina prepoznat kao grad manifestacija, nepravda bi bila zanemariti kulturno-istorijske i prirodne resurse grada i njegove okoline. Turistički koncept Zrenjanina je neodvojivo povezan sa selima zrenjaninske opštine. Međutim, TOG Zrenjanin neguje kvalitetnu komunikaciju i sa susednim opštinama, pa su tako Zrenjaninci, uz Beograđane i Novosađane, najbrojiji gosti (i članovi) Golf Cluba „Centar“ u Žablju. S druge strane, stanovnici susedne žabaljske opštine najverniji su korisnici plaža na Tisi, sa banatske, zrenjaninske strane - rekla je Marica Filipović Kosanović.
            Veza dve opštine je i prirodna jer ih deli samo reka Tisa, a grad od 100.000 stanovnika, koliko broji Zrenjanin, uvek traži dodatne sadržaje. Ako bi tom saradnjom bila obuhvaćena i reka Tisa, sa daleko više sadržaja vezanih za nautički turizam, mogao bi se napraviti program prihvatljiv i stranim turistima, smatra naša sagovornica.
            - Kulturne, sportske i zabavne manifestacije u Zrenjaninu mogu da imaju lepu konotaciju sa golf terenima, pa gosti Zrenjanina, kojima je motiv posete poseban događaj sa programom u večernjim časovima, imaju ceo dan na raspolaganju, da upotpune svoj boravak kako sa obilaskom grada, njegove okoline, tako i susednog Žablja, koji je u epicentar turističke ponude postavio upravo golf terene. Kruna naše saradnje su zajednički nastupi na sajmovima i to će u narednom periodu biti još učestalije - istakla je gospođa Kosanović.
            Uprkos zastoju svih aktivnosti od sredine marta do početka juna, posebno u oblasti turizma, iz TOG Zrenjanin su sigurni da turistička 2020. nije izgubljena. Počela je bolje nego ikada, u februaru sa jednom zvučnom manifestacijom -  „Beloblatskom kobasicom“, koja je startovala 2014. i zahvaljujući TOG Zrenjanin, postala brendom gastro turističkih dešavanja širokih razmera. Početkom marta održan je „Internacionalni banatski festival vina“ koji je na samom startu pobrao simpatije i učesnika i posetilaca, a za koji su turistički radnici Zrenjanina verovali da nedostaje ovom gradu, neopravdano skrajnutog sa vinske scene Srbije.
            Uveliko se pripremaju festivali poput najvećeg „Dana piva“, „Korzo festa“, „Banatske vredne ruke“ - festivala tradicije sa stažom dužom od dve decenije. Manifestacija „Banatska bajka“ nastala je iz potrebe afirmacije zrenjaninskih sela i njihove promocije, i vrlo brzo proširila sadržaje na sredine širom Srbije, i postala jedan od događaja o kojem se najviše priča. Svi ovi sadržaji odvijaju se pod zajedničkim nazivom „Leto u Zrenjaninu“, koje će, prema najavljenom programu, i ove godine biti vrelo od događanja.
            - Nerealno je očekivati posetu kao prethodnih godina, ali raduje nas okretanje domaćeg gosta domaćem tržištu. Osim manifestacionog turizma, TOG Zrenjanin može da ponudi smeštaj na selu, gde je znatan broj registrovanih vikend kućica na putu prema Beogradu, sa izlazom na reku Begej, pogodnih za odmor u miru, uz pecanje i aktivnosti uz i na vodi. SRP „Carska bara“ se oporavlja od posledica požara i biće spremna za prihvat turista, što sa posetom multietničkom i multikonfesionalnom Belom Blatu, situiranom na obodu „Carske bare“, može da ispuni ceo jedan dan. Tu je i banatsko etno selo „Tiganjica“ u laloškom stilu sa restoranom „Trofej“, Stajićevo (Beogradski put BB), i jedinstvenim specijalitetima. Na istom putu (broj 261), nalazi se „Salaš kod stare dunje“ koji neizostavno treba posetiti. Zahvaljujući saradnji TOG Zrenjanin sa firmom „Lumin“ iz Kleka, koja ima registrovan turistički brodić (za 15 - 20 osoba), od prošlog leta nautički turizam je i zvanično postao deo turističke ponude grada, čime je data mogućnost upoznavanja Zrenjanina i sa vode - iznela je samo deo velike ponude ovog grada, Marica Filipović Kosanović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com