Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back HRANA I PIĆE VINO Mr Mirjana Maksimović: Žene i vino organizuju Salon ženskih vina u Beogradu

Mr Mirjana Maksimović: Žene i vino organizuju Salon ženskih vina u Beogradu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Udruženje „Žene i vino“ (www.zeneivino.com) organizujue Salon ženskih vina u petak, 26. juna 2020. godine od16.00 do 22.00 h u Event centar Promenada, Beton hala, Beograd. Za cilj ima promociju žena u vinskom biznisu.

            Predsednica Udruženja, mr Mirjana Maksimović, kaže da je ozvesno da broj žena u vinskom biznisu nije mali. Ipak:
            - Realnost je takva da mnoge od njih u javnosti često ostaju nedovoljno vidljive, a njihov doprinos neprepoznat. Razlozi za to nekada počivaju na prirodi posla, a nekada na drugim faktorima. Upravo zbog toga, odlučile smo da žene u vinskom biznisu učinimo vidljivijim i to tako što ćemo 26.06.2020. u event centru Promenada (Beton hala, Beograd) organizovati Salon ženskih vina te javnosti prezentovati makar neke od njih.
            Deleći viziju o organizaciji događaja koji bi akcenat stavio na žene u svetu vina, ujedinile su se i osnovale udruženje „Nedelja ženskih vina“ kao pravno lice, koje će biti nosilac celog posla: dr Tatjana Mrkić, somelije; mr Mirjana Maksimović, predsednica udruženja „Žene i Vino“; Jasmina Stefanović, autorka emisije Lady of Wine i Dragana Todorović, menadžer, koautor emisije Lady of Wine.
            - Kada je reč o vinogradarstvu i vinarstvu u Srbiji (a i u svetu), žene su manje vidljive široj javnosti, iako često igraju jednu od ključnih uloga u ovom poslu. Zbog toga je Salon ženskih vina posvećen svim ženama koje učestvuju u stvaranju nektara Bogova u bilo kojoj fazi njegovog životnog ciklusa: od stvaranja novih sorti vinove loze, sadnog materijala, nege u vinogradu, preko proizvodnje, marketinga, plasmana, vinskog turizma... sve ono što jedna boca vina prođe u procesu od ideje do stola konzumenta. Želja nam je da pažnju usmerimo na svaku od njih i pokažemo koliko su važne, svaka u svom segmentu vinskog biznisa.
            Naglašava da žene postaju sve značajnija ciljna grupa kada je finalna potrošnja u pitanju.
            - Istraživanja ukazuju na to da je sve više marketing kampanja usmereno upravo ka ženama, dok neke vinarije posebno vode računa o tzv. ženskom ukusu kada određuju stil svojih vina. Ovaj zanimljiv trend polako postaje sve značajniji i na srpskom tržištu što ćete i sami otkriti na Salonu ženskih vina, u petak. Salon će za posetioce biti otvoren od 16 do 22 časa, dok će profesionalnim posetiocima i novinarima biti omogućena mirnija degustacija u terminu od 14 do 16 časova. Cena ulaznice je 1.000 din, a uz kupljenu kartu posetioci će na poklon dobiti vinsku čašu gratis.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com