Wed12062023

Poslednja izmena:11:36:23 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Srbija obeležava Dan Dunava

Srbija obeležava Dan Dunava

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Međunarodni Dan Dunava u Srbiji proslavlja se svake godine 29. juna. Ove godine, u susret proslavi Dana Dunava u Srbiji, Dunavski centar za kompetenciju u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i studentima arhitekture pod mentorstvom prof. arh. Branislava Mitrovića, organizuje izložbu pod nazivom „Muzej Dunava“ u galeriji Zadužbine Ilije M. Kolarca.

            Izložba „Muzej Dunava“ će biti otvorena u utorаk,  23. juna, u galeriji Zadužbine Ilije M. Kolarca, Studentski trg 5, sa početkom u 19h. Prilikom otvaranja, prisutnima će se obratiti predstavnici organizatora, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Turističke organizacije Srbije, kao i mentor izložbe i studenti-autori.
            Izložba „Muzej Dunava‟ predstavlja projekte sedamnaest studenata druge godine master studija na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Osnovni cilj ove tematske izložbe je istraživanje kulturološkog i izlagačkog potencijala reke Dunav u savremenom trenutku, kao i ispitivanje mere arhitektonskog delovanja u osetljivoj prirodnoj sredini reke, te odnosa budućeg muzeja prema ekosistemu, mikroklimi, dinamici reke i jačini njenog toka. Svaki studentski projekat obuhvaćen ovom izložbom je po sebi individualnog karaktera i specifičan po izboru teme, lokacije i prostorne intervencije.
            Pozivamo vas da nam se pridružite na otvaranju izložbe i pratećem koktelu. Na taj način zajedno ćemo obeležiti ovaj značajan datum i pružiti podršku mladim ljudima u početku njihovih karijera.
            Za sve bliže inforamcije molimo vas da se obratite na email adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili na telefon 011/6557116

Lijana Stanković PR
Turistička organizacija Srbije

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com