Fri07192024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna komora Vojvodine nagradila najbolje u ugostiteljskoj i turističkoj delatnosti

Privredna komora Vojvodine nagradila najbolje u ugostiteljskoj i turističkoj delatnosti

  • PDF

            Privredna komora Vojvodine (PKV), je u četvrak, 25.06.2020., u Galeriji „Matice srpske“ u Novom Sadu, po 28. put dodelila tradicionalna priznanja za kvalitet usluga u ugostiteljskoj i turističkoj delatnosti - „Kapija uspeha“ i Plaketa za kvalitet usluga u 2019. godini. Po prvi put ove godine, Privredna komora Vojvodine dodelila je priznanje „Zlatno pero privrede“ za lični doprinos afirmaciji turizma u Vojvodini.

            Za 2019. godinu, dobitnici „Kapije uspeha”, kao najvišeg priznanja za kvalitet usluga su - hotel „Vila Breg“, Vršac - u kategoriji hotela za kongresni i poslovni turizam; hotel „Srbija Luks”, Stara Pazova - u kategoriji hotela za sportsko rekreativni i poslovni turizam; restoran „Prodžekt 72 Vajn end Deli“, Novi Sad - u kategoriji restorana sa jedinstvenom gastronomskom ponudom; „Vinarija Zvonko Bogdan i Salaš vinarije Zvonko Bogdan“, Palić - u kategoriji vinarija i salaša; „Vinarija Milanović“, Surduk - u kategoriji vinarija; Specijalni rezervat prirode „Zasavica“, Sremska Mitrovica - za značajan doprinos razvoju omladinskog i đačkog turizma; poslastičarnica „Vremeplov“, Novi Sad  - za značajan doprinos razvoju turističke destinacije i očuvanje tradicije.
            Dobitnici Plaketa za kvalitet usluga u 2019. godini su garni hotel „11Tica DM“, Novi Sad - u kategoriji malih gradskih hotela; restoran „Diana Rezidens“, Sremska Mitrovica - u kategoriji restorana; turistička agencija „Fantast turist“, Novi Sad - u kategoriji turističkih agencija; turistička agencija „Planet Er“, Novi Sad - u kategoriji turističkih agencija, destilerija „Kalpak“, Vrbas - za autentičnu turističku ponudu; seosko turističko domaćinstvo „Kaštel Marijeta“, Šušara - u kategoriji seoskog turizma; restoran „Bata Pežo“, Novi Sad - u kategoriji restorana sa prenoćištem.
            Dobitnik priznanja „Zlatno pero privrede“ u 2019. godini je Petar Samardžija, za životno delo i doprinos razvoju vinskog turizma.
            Priznanje za značajan doprinos razvoju kulturnog turizma dodeljeno je dr Tijani Palkovljević Bugarski, upravnici Galerije Matice srpske.
            Svečanosti su prisustvovali predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, pokrajinskih fondova i agencija, mnogobrojni privrednici iz AP Vojvodine, Turistička organizacija Vojvodine, predstavnici Univerziteta u Novom Sadu, kao i turističkih organizacija lokalnih samouprava sa teritorije Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com