Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back HRANA I PIĆE VINO Kapija uspeha za Vinariju Zvonko Bogdan i Salaš vinarije Zvonko Bogdan na Paliću

Kapija uspeha za Vinariju Zvonko Bogdan i Salaš vinarije Zvonko Bogdan na Paliću

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Vinarija Zvonko Bogdan i Salaš vinarije Zvonko Bogdan (https://www.vinarijazvonkobogdan.com) dobitnici su najvišeg priznanja za kvalitet usluga Privredne komore Vojvodine „Kapija uspeha” za 2019. godinu u kategoriji vinarija i salaša koji značajno doprinose podizanju nivoa opšte turističke ponude Vojvodine. Najviše priznanje ove pokrajinske institucije koja je lane obeležila 100 godišnjicu postojanja i rada, uručeno je predstavniku Vinarije Zvonko Bogdan Jovanu Dameskog na svečanosti održanoj 23. juna u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu.

            Vinarija Zvonko Bogdan je svoj put započela 2008. godine kada se objedinjujući specifičnost i tradiciju Palićkog vinogorja sa najsavremenijom francuskom tehnologijom uputila ka jasnom cilju da proizvodi vina vrhunskog kvaliteta koje nose pečat podneblja s kog dolaze. Vinarija je izgrađena u stilu secesije, karakteristične za tradicionalnu arhitekturu Palića i obližnjeg grada Subotice. Veličanstveno zdanje Vinarije, dostojno je utočište sve poznatijeg i priznatijeg vina, ali i dobar domaćin za sve koji požele da vide i dožive gde se i kako ono rađa.
            Sa ukupno tri zlatne medalje prestižnom ocenjivanju vina Decanter World Wine Awards u Londonu - Cuvee No1 2017  i 2018 i Icon Campana Rubimus 2017, Vinarija Zvonko Bogdan postala je najtrofejnija vinarija iz Srbije. U paleti vina ove prestižne vinarije nalazi se 11 etiketa. Pored dve navedene tu su još: 8 Tamburaša, Rose, Život teče, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Pinot Branc, Chardonnay, Rose Sec, Icon Campana Albus. Inače, Vinarija Zvonko Bogdan za svoja vina koristi grožđe isključivo iz svojih vinograda na ukupnoj površini od 56 hektara.   
            Salaš Vinarije Zvonko Bogdan predstavlja muzej nekadašnjeg života u Vojvodini, oslikavajući život i karijeru gospodina Zvonka Bogdana, nudi mir i spokoj i prosto učini da gosti zaborave breme svakodnevnice. Ponuda hrane, u kombinaciji sa romantičnim ambijentom,ostavlja najjači utisak na goste. Salaš raspolaže sa velikom restoranskom salom kapaciteta 180 sedećih mesta, malom salom kapaciteta do 50 posetilaca, i dvorišnim prostorom predviđenim za 250 zvanica. Ponuda hrane je ono što, u kombinaciji sa kvalitetnim vinima i romantičnim ambijentom, ostavlja najjači utisak na goste.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com