Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Vojvođanski izleti u skladu sa vašim ukusom

Vojvođanski izleti u skladu sa vašim ukusom

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Bez obzira na to koliko vremena i novca imate na raspolaganju, da li volite kulturu, prirodu, istoriju, dobru hranu ili adrenalinske sportove, dobro pivo, kvalitetno vino i gastronomsko iskustvo, a pri tom maštate o krstarenju, obilasku bajkovitih zamaka, tihih salaša i ostrva na kojima ćete šetati u blizini divljih konja, u ovom tekstu ćete pronaći inspiraciju i odgovor na pitanje zašto je ovoga leta baš Vojvodina prava destinacija za vas.

            Ako su vam prethodni planovi u vezi sa letovanjem poljuljani, ne brinite - Turistička organizacija Vojvodine u saradnji sa domaćim turističkim agencijama predstavlja predloge putovanja, koji će vam poslužiti kao inspiracija za kvalitetan, ekonomičan i nezaboravan odmor na severu naše zemlje. Turistička organizacija Vojvodine u saradnji sa domaćim turističkim agencijama predstavlja predloge putovanja, koji će vam poslužiti kao inspiracija za kvalitetan, ekonomičan i nezaboravan odmor na severu naše zemlje. Turistička organizacija Vojvodine izuzetno ceni rad domaćih turističkih agencija, kao i celokupne turističke privrede, čiji je posao veoma ugrožen zbog nastale krize i ovo je jedna od aktivnosti, koja je organizovana sa idejom da se domaći turizam dodatno razvije - promoviše. Imajte u vidu da većinom svi izleti imaju već isplanirane datume polaska, kao i broj osoba koji mora biti ispunjen kako bi tura bila moguća. Na tom tragu, pažljivo pročitajte uslove u opisima programa, koje ćete naći na linkovima.
            Agencija Mozaik 021 (www.mozaik021.rs) nudi turu Dvorci Dunđerski i Bač na kojoj ćete tokom jednodnevnog izleta imati priliku da posetite Bač i istoimenu monumentalnu tvrđavu, odmorite i ručate u blizini jezera Provala, a potom obiđete i magični dvorac porodice Dunđerski – Fantast.
            U ponudi agencije Globus Tours Plus (www.globustours.in.rs) pronaći ćete veliki broj izleta. Osim obilaska dvorca Dunđerski, upoznaćete kulturno nasleđe šarmantnog Sombora, grada na severu Srbije, uljuljkanog na obali moćnog Dunava, a koji je zbog svoje arhitekture, takođe, poznat i kao Mala Firenca.
            Sa KOMPAS-om (www.kompas.co.rs) možete upoznati i ostale značajne dvorce Vojvodine, poput dvorca Stratimirović i Kaštel, dok tura obuhvata i posetu Zobnatici, gde ćete u okviru posete dvorca Terlei, imati prilike da vidite muzej konja, kao i ergelu.
Posebno preporučujemo oplemenjujuću jednodnevnu turu do manastira Krušedol, zadužbine porodice Branković, nakon čega ćete uživati u Sremskim Karlovcima, vojvođanskom dragulju, poznatom po čuvenoj gimnaziji, Sabornoj crkvi, Patrijaršiji i Kapeli mira, gde je po prvi put u istoriji diplomatije, prilikom pregovora, korišćen okrugli sto. Tokom ture ćete degustirati vino u jednoj od lokalnih vinarija.
            Agencija Lider Travel (www.lidertravel.rs) osim tura: Dvorci Vojvodine i Fruškogorski manastiri, u svom programu imaju i turu Putevima Secesije. Tura počinje u Beogradu, nakon čega ćete obići Sentu i u Gradskoj kući videti čuvenu maketu Bitke kod Sente, a potom nastaviti putovanje do Subotice, grada koji se zbog karakterističnog arhitektonskog stila nalazi na kulturnoj ruti secesije Saveta Evrope, a čeka vas i uživanje u mirnom okolišu jezera Palić.
Ako ste ljubitelj piva, Lider Travel u svojoj ponudi ima i turu U poljima hmelja, gde ćete osim obilaska kulturno-istorijskih znamenitosti poput tvrđave u Baču i manastira Bođani, posetiti pivaru “Čelarevo”, u čijem se sklopu nalazi i Muzej piva.
            Magelan Travel (www.magelantravel.rs) je povodom novonastale situacije kreirao poseban program različitih izleta, koji će vam pružiti mogućnost da se odmorite u prirodi ili krstarite rekom. Posebno izdvajamo izlete sa popustom za decu do 7 i 14 godina, među kojima je najzanimljiviji Bajka na severu Vojvodine. Pojedini izleti, kojima je fokus na kulturnom nasleđu i atrakcijama, prilagođeni su penzionerima, poput Romantičnog Gornjeg Podunavlja i ti programi, takođe, uključuju značajnije popuste. Osim jednodnevnih i dvodnevnih izleta, Magelan Travel je kreirao i višednevne programe odmora koje možete kombinovati sa vaučerima u vrednosti od 5.000 rsd, koje izdaje MTTT. Na sajtu Magelana ćete pronaći i mnoštvo tura u okolini Novog Sada, ali i tura po Vojvodini sa polascima iz Novog Sada.
            Agencija Glob Metropoliten Tours (www.metropoliten.com) nudi mogućnost petodnevnog letovanja u Srbiji. Počevši od Smedereva, obići ćete jednu od najvećih srednjevekovnih tvrđava u Evropi (Smederevska tvrđava), kupati se u belocrkvanskim jezerima, u Idvoru posetiti muzej posvećen Mihajlu Pupinu, jednom od naših najvažnijih naučnika i obići galeriju naivnog slikarstva u Kovačici. Za još zanimljivih programa posetite portal agencije, a dnevne ture od Beograda do Novog Sada i Sremskih Karlovaca su sada dostupne i na svetskim platformama Viator i Get Your Guide.
            Organizacija Srbija za mlade (www.srbijazamlade.rs) u svom programu ima veliki broj jedinstvenih izleta, ali za ovaj put izdvajamo jednodnevnu turu Konji Krčedinske Ade, u okviru koje ćete u bajkovitom ambijentu krstariti Dunavom do jednog od njegovih najvećih ostrva, na kojem ćete u ambijentu prastarih vrba, biti u blizini divljih konja, podolskih goveda i imati priliku da čujete mnogobrojne vrste ptica. Tura obuhvata i ručak u restoranu ili salašu, dok ćete imati i opciju da prilikom obilaska Slankamena degustirate vino u lokalnim vinarijama.
            Program agencije Planet Air (www.planetair.rs) je jednako raznovrstan i karakterišu ga vinske degustacije, gastronomska iskustva u restoranima i na salašima, velnes i spa izleti i jedinstveni adrenalinski paket, u okviru kojeg u blizini Petrovaradina imate mogućnost da sa svojim prijateljima igrate pejntbol. Preporučujemo da na ovom linku preuzmete prospekt agencije i odaberete izlet po vašoj meri.
            Nadamo se da će vam ove preporuke biti inspirativne i pomoći da organizujete svoje putovanje kroz magičnu Vojvodinu - Panonsku ravnicu, Takođe, ukoliko ste predstavnik lokalne turističke organizacije muzeja, hotela, privatnog smeštaja, restorana ili salaša, koja se nalazi u Vojvodini, pozivamo vas da osmislite ponudu i predstavite ih agencijama.

www.vojvodina.travel

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com