Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Priroda u funkciji oporavka i zdravlja

Priroda u funkciji oporavka i zdravlja

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 7
  • Sledeća

            Na prostoru Eko kampa „Fruška gora“ na Stražilovu, u subotu, 04. jula, održano je VI po redu „Balkansko takmičenje u pripremi jela ispod sača“ - Sačijada. Pobednici ovogodišnjeg takmičenja bili su članovi ekipe „Sač Republika, Beograd“, drugo mesto zauzela je ekipa „Mamurlanti“ iz Novog Sada, a treće je pripalo mladim snagama „Lets coock“ iz Kljajićeva.

Ovogodišnja Sačijada je okupila 27 ekipa iz Srbije, za razliku od prošlogodišnje, duplo manje. Tome su doprinele zatvorene granice za timove iz bivših republika SFRJ i prisustvo publike, koja je ovoga puta, zbog poznatih okolnosti, izostala.
            Organizator manifestacije, gospodin Romeo Karanović, drugi put je prihvatio gostoprimstvo Eko kampa „Fruška gora“ u zakupu producentske kuće „Scomediasco“, vlasnika Dejana Čavića, koja je za ulogu domaćina ovog događaja, od svih učesnika dobila čistu desetku. Inače, Sačijada je bila jedan od prvih događaja održanih po otvaranju Eko kampa, u julu prošle godine.
            - Jedna od delatnosti Eko kampa „Fruška gora“ na Stražilovu, koji smo prošle godine zakupili na 20 godina, nadamo se i duže, je negovanje kulture kampovanja i ekologije u ovom delu Vojvodine, koje je godinama unazad zapostavljana. Neću biti lažno skromna ako kažem da ovakvog kampa nema u okolini. Pre svega mislim na uređen prostor, bez građevina i betona u kome caruje priroda. Kada neko dođe ovde dolazi baš da se odmori - istakla je Helena Vuković, zadužena za marketing u firmi „Scomediasco“.
            Gospođa Vuković je naglasila da je tim „Scomediasca“, kako bi što više popunio blagodeti ovog vanrednog terena prilagođenog brojnim aktivostima u prirodi, prevashodno namenjenom kamperima, do sada pokrenuo razne akcije poput organizacije rođendana i drugih proslava.
            - Osnovna akivnost kampa je pružanje gostoprimstva i usluge kamperima i ljudima koji neguju kulturu kampovanja. U eko kampu mogu da se iznajme i prikolice i šatori, i postave na veoma lepo uređenom prostoru, u zelenilu i prirodi. Pored toga radimo i manifestacije, trudeći se da napravimo jednu oazu mira koja je na području Fruške gore, nadohvat Sremskih Karlovcima i Novog Sada nedostajala - objasnila je naša sagovornica.
            Sledeći target, po njenim rečima, biće organizacija Team Building avanture,, miks sportsko-rekreativnih i gurmanskih aktivnosti u ekološkom okruženju. Plan je da se adekvatnim programima komapnije privuku, i dovedu svoje zaposlene „na opuštanje“, da se uz igru u prirodi prisete svoga detinjstva. U tom kontekstu „Scomediasco“ preuzima brigu o pripremi hrane i piću, kao i angažman profesionalnog tima specijalizovanog za tu vrstu aktivnosti. Na kompanijama je samo da se odluče.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com