Wed06192024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Milica Šušnjić: IDENTIS ili formiranje novog jedinstvenog turističkog proizvoda Potisja

Milica Šušnjić: IDENTIS ili formiranje novog jedinstvenog turističkog proizvoda Potisja

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Projekat IDENTIS (Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa Region) realizovan je od kraja 2018. do 31. jula 2020. godine, u okviru programa Intereg-IPA prekogranične saradnje Mađarska - Srbija. Ukupna budžet projekta je 242.709,70 evra, od čega 85%, odnosno 206.303,24 evra je iz budžeta EU. U projektu učestvuju Turistička organizacija Vojvodine (TOV) kao vodeći partner i Županija Čongrad, kao partner.

            - Cilj projekta je da poveže turističke destinacije duž reke Tise, sa mađarske i srpske strane i turistima pruži autentičan, brendiran, prepoznatljiv turistički proizvod radi pružanja jedinstvenog doživljaja potencijalnim turistima kako bi se povećao broj turista u ovom regionu - naglasila je Milica Šušnjić iz TOV-a.
            Takođe je dodala, da je u okviru projekta kreirana jedinstvena baza podataka kao osnova za dalje unapređenje razvoja turizma ovog kraja; urađeni su website www.identisonline.com i mobilna aprikacija sa svim informacijama vezanim za turističku ponudu Potisja ove dve susedne zemlje; urađen je i stratešti dokument marketing strategije za unapređenje turizma Potisja sa koracima koje je potrebno realizovati kako bi se unapredio turizam ovog područja, sa akcentom na kreiranje jedinstvenih turističkih proizvoda; u opštinama uz reku Tisu, u Mađarskoj i Srbiji, održane su brojne radionice i seminari, na kojima je turistička privreda ovih opština upoznata sa primerima dobre prakse, a izneti su i predlozi koje je potrebno sprovesti u narednom periodu; urađen je i promotivni film sa svim atraktivnijim turističkim destinacijama.
            Milica Šušnjić je saopštila da je u toku završna faza projekta obilazaka destinacija opisanih u reprezentativnoj brošuri „Turistički vodič - tematske rute Potiskog regiona“ formiranih u turističke rute: seoski (ruralni), wellness&spa, aktivan i eko turizam, kulturni turizam i industrijsko nasleđe, koja će u narednom periodu biti dostupna turističkim agencijama u Mađarskoj i Srbiji, gde će turisti različitih afiniteta moći da pronađu interesantne sadržaje.
            - I do sada su, kada je područje Vojvodine i Županija Čongrad u pitanju, postojali atraktivni turistički proizvodi, međutim, usled neadekvatne promocije ponuda je ostala delom nepoznata širem turističkom tržištu. IDENTIS projektom kreirani su jedinstveni turistički proizvodi koji će biti prepoznatljivi turističkom tržištu, jer savremeni turista ne poznaje granice, nije mu važno da li se nešto nalazi u Srbiji, Mađarskoj ili nekoj trećoj zemlji, već želi turistički proizvod koji će mu pružiti jedinstven doživljaj - istakla je Milica Šušnjić.
            Poslednja faza IDENTIS-a predvidela je obilazak ključnih destinacija predloženih projektom od strane medija, kako bi se sveobuhvatnije i brže ovaj, za naš turizam vrlo značajan koncept postao dostupan krajnjim korisnicima. Više o tome, portal www.topsrbija.com će pisati u narednim danima. Do tada, pogledajte galeriju fotografija napravljenjih priliko obilaska terena u okviru projekta IDENTIS na našoj Facebook stranici:
https://www.facebook.com/topserbia.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com