Thu07252024

Poslednja izmena:07:58:03 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Prednosti Zlatibora - visok nivo bezbednosti i do 50 odsto niže cene smeštaja

Prednosti Zlatibora - visok nivo bezbednosti i do 50 odsto niže cene smeštaja

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Opština Čajetina čini sve da se turisti na Zlatiboru osećaju sigurno i bezbedno, i među preventivnim merama o zaštiti od bolesti kovid-19 značajno mesto zauzima svakodnevna dezinfekcija trgova, ulica, parkova i svih prostorija javnih ustanova na Zlatiboru, i na kompletnoj teritoriji opštine.

            - Jedna od novina je i formiranje posebnog Informacionog centra, u okviru Turističke organizacije Zlatibora, koji će sve goste koji borave na planini obaveštavati o najaktuelnijim informacijama u vezi sa merama koje se svakodnevno preduzimaju kako bi bezbednost svih posetilaca bila na najvišem nivou - izjavio je Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.
            Trenutna popunjenost smeštajnih kapaciteta na Zlatiboru je oko 50 odsto, ali očekujemo da će se do kraja jula i tokom avgusta ona povećati i na 90 odsto.
            - S obzirom da su hotelijeri i vlasnici privatnih smeštaja ponudili značajne popuste koji se kreću od deset do 50 odsto, u zavisnosti od broja noćenja, ali i činjenice će se sve više građana Srbije odlučiti da svoj letnji odmor provedu na nekoj od poznatih domaćih turističkih destinacija, među kojima je svakako i Zlatibor, očekujemo da ćemo imati zmačajno bolju popunjenost smeštajnih kapaciteta i broj gostiju, pogotovo  - istakao je Živanović.
             Zlatibor je raj za sportiste jer postoje idealni klimatski uslovi za bazične pripreme fudbalskih i drugih ekipa. Na najposećenijoj srpskoj planini trenutno ima sedam fudbalskih terena koji su na raspolaganju fudbalskim ekipama i velika sportska hala koja zadovoljava svetske standarde za sportove u dvorani.
            Prvotimci fudbalskog kluba „Partizan“ će i ove godine svoje visinske pripreme odraditi upravo na Zlatiboru. Crno-beli su na Zlatibor doputovali u ponedeljak, 13. jula, a tokom boravka na planini  planirano je da odigraju tri pripremne utakmice, od kojih će jedna biti sa ekipom Zlatibora.
            Na Zlatibor su na pripreme stigli i fudbaleri Borca iz Banja Luke, a proteklih dana trenirali su i fudbaleri FK „Metalac“, „Proleter“ iz Novog Sada i FK „Rad“. Na fudbalskim terenima „Švajcarija“ pripremali su se i fudbaleri subotičkog „Spartaka“ i fudbalskog kluba „Inđija“ a polovinom meseca će na terenima „Sportskog centra Čajetina“ trenirati i beogradski „Čukarički“. Treneri i fudbaleri su veoma zadovoljni uslovima koje imaju na Zlatiboru, a posebno ističu da su tereni na kojima treniraju i igraju priremne utakmice sve bolji iz godine u godinu.
            Osim fudbalskih klubova tokom juna meseca pripreme na Zlatiboru sprovela je i ženska seniorska košarkaška reprezentacija, koja tradicionalno svake godine boravi na „zlatnoj“ planini.

www.zlatibor.org

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com