Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Paczér Balázs: Projekat IDENTIS SRB-HU izazov i novo iskustvo

Paczér Balázs: Projekat IDENTIS SRB-HU izazov i novo iskustvo

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Autoritativan a nenametljiv, preduzimljiv, energičan i komunikativan, Paczér Balázs bio je, kolokvijalno rečeno - vođa puta, a oficijelno - operativac na terenu, koji je ispred kompanije BDM Consulting Kft. učestvovao na realizaciji projekta IDENTIS prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije.

            Kompanija BDM Consulting Kft., čija je osnovna delatnost usluge komunikacije i marketinga, koja uključuje organizaciju događaja i manifestacija, bila je upravljač na projektu Županije Čongrad, kao parnera i Turističke organizacije Vojvodine, lidera projekta, koji je započeo u maju 2018. a koji će biti završen online konferencijom 22. jula.
            Kompanija BDM Consulting Kft. je do sada organizovala ne samo regionalne već i događaje na nacionalnom nivou, pa i međunarodnom, kakav je bio Vinski maraton, u trajanju od 11 dana, koji je obuhvatao takmičenje u trčanju i biciklizmu, a sve je proteklo bez ijednog ekscesa.
            - Moj tim voli da radi na interesantnim, izazovnim i uvek novim projektima. Ovo je prvi put da smo uključeni u projekat turističke privrede. Interesantno na ovom projektu je bilo to što se odnosio na prekograničnu saradnju i povezivanje dva naroda različitih mentaliteta. Iako je bilo sitnih grešaka u organizaciji, na kraju mi je drago da su svi učesnici bili zadovoljni, i da im je bilo lepo - izjavio je Paczér Balázs na završetku obilaska turističkih destinacija Potisja sa vojvođanske strane.
            Pri svakoj organizaciji njegov lični cilj je da se posle završene misije svi akteri raziđu sa osmehom na licima. Ovaj projekat je za njega imao posebnu težinu jer je prvi put radio na projektu vezanom za turizam i koliko god je bilo interesantno upoređivanje turističke ponude dve zemlje, isto tako je bilo interesantno sagledavanje razlika i iskorišćenosti resursa. Kaže da bi voleo da radi na sličnim projektima, jer je turizam interesantan prostor velikih mogućnosti. Zbog uspostavljenih veza vidi objektivan  potencijal u tom pravcu.
            Za Paczér Balázs-a nije važno da li radi na temu turizma ili nečeg drugog, jer sve na čumu radi zahteva istu vrstu angažovanja. Konkretno, u ovom projektu su od strane partnera Županije Čongrad i TOV-a bile određene samo ključne tačke, šta mora da se vidi. Njegov zadatak bio je da obezbedi smeštaj, transport, hranu i vodi računa o poštovanju satnice, kako bi plan bio sproveden regularno i u određenom vremenskom okviru. Da bi mogao da vodi ovaj projekat u Vojvodini iz Mađarske pomogli su mu saradnici, posebno Kornerl Lašković (Kornel Laskovity), direktor Turističke organizacije opštine Senta, Ivan Keleman kustos - istoričar i dr.
            Ističe da voli da upoznaje nove ljude, nove destinacije, učestvuje u novim izazovima. Na ovom projektu stekao je i poznanstva koja su mu pomogla u radu na terenu, ali koja će, siguran je, u budućnosti biti nastavljena. Na kraju zaključuje da je ovo bio uspešan projekat i da se nada da će učestvovati na još mnogo sličnih.
            Projekat IDENTIS je za cilj imao povezivanje dve susedne zemlje duž reke Tise, radi formiranja jedinstvenog turističkog proizvoda, povećanja broja turista i dužine boravka u naseljima tog područja. Turistički novinari, turistički radnici, istoričari, obišli su predložene destinacije, a u tu svrhu  kreirana je jedinstvena baza podataka, website: www.identisonline.com i mobilna aprikacija, stratešti dokument marketing strategije za unapređenje turizma Potisja, održane brojne radionice i seminari, urađen promo film ovih destinacija, te brošura sa uputima gde se lokalitet nalazi i kraktim opisom i razlozima zašto ga treba posetiti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com