Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back KULTURA MUZIKA ZAVRŠEN ARLEMM 2020 - PRVI ONLAJN FESTIVAL KLASIČNE MUZIKE U SRBIJI

ZAVRŠEN ARLEMM 2020 - PRVI ONLAJN FESTIVAL KLASIČNE MUZIKE U SRBIJI

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Beograd, 06. avgust 2020. godine:
            Koncertnim dešavanjem bez publike na Cvetnom trgu,  predstavili su se klavirski LP duo, koji čine Andrija Pavlović i Sonja Lončar, polaznici on lajn letnje škole flaute i violine i kantautor jedinstvenog muzičkog izraza Marko Luis. Tim koncertom, koji je sinoć bio emitovan na Telenor Srbija YT kanalu, zvanično je završen ARLEMM 2020, prvi onlajn festival klasične muzike u našoj zemlji.

            Istovremeno je izložba „ARLEMM-Umetnički karavan“, autora Milice Đorđević i Nemanje Đorđevića, koju je u Beogradu videlo više od 100.000 posetilaca, nastavila svoj umetnički put u Arilje, gde će posetioci moći da je pogledaju narednih 10 dana.
            - ARLEMM je ove godine, u novom digitalnom formatu, obeležio svoju jedanaestu godinu postojanja. Uprkos situaciji koja je bila nesvakidašnja jer nam je onemogućila da se lično i uživo družimo i muziciramo, pronašli smo način da dopremo jedni do drugih - kaže Dragutin Mladenović, direktor manifestacije.
            Na ARLEMM-u je ove godine održano više od 200 onlajn časova individualne nastave, a više od 100 dece i mladih je pohađalo onlajn predavanja kreativnog pisanja, muzičke improvizacije, ekoloških i umetničkih radionica.
            Na ARLEMM-u 2020, snimljeno je više od 800 minuta dokumentarnog materijala, koji će moći da se prati tokom cele godine na ARLEMM-ovim i Telenorovim internet kanalima.
            Manifestacija je realizovana uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Opštine i Biblioteke Arilje, SOKOJ-a, Extreme intimo, Telenor fondacije i brojnih donatora i ljubitelja umetnosti. Da bi umetnost bila dostupna svima, i ove godine je bio omogućen prenos dešavanja sa ARLEMM-a 2020, uživo putem Telenor mreže.
            Do sledeće godine, budite i Vi deo umetnosti i uživajte u umetničkom stvaralaštvu manifestacije ARLEMM!

ARLEMM
Projekat Udruženja za širenje i podsticaj muzičke kulture u Srbiji – MUZIKUS
Autor fotografija: Milica Đorđević

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com