Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Održana onlajn konferencija Privredna komora Vojvodine - Privredna komora regiona Samara

Održana onlajn konferencija Privredna komora Vojvodine - Privredna komora regiona Samara

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            U Privrednoj komori Vojvodine održana je onlajn konferencija „Privredna komora Vojvodine- Privredna komora regiona Samara“. Tom  prilikompredsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i predsednik Privredne komore Samare Valeri Fomičev  potpisali su sporazum o saradnji koji otvara mogućnosti za saradnju privrednika naša dva regiona.

            - Razmena Vojvodine sa Ruskom Federacijom tokom prvih sedam meseci ostvarena u vrednosti od 658, 1 milionaevra. Sam izvoz ostavren je u vrednosti od 178,2 miliona evra. Privredna komora Vojvodine ima razvijenu saradnju sa Ruskom Federacijom, a tome svedoče i brojni potpisani sporazumi sa komorama kao što su komore Vladimirske oblasti, Podoljske, Kuzbasa i komore regiona Nižnji Novgorod- naglasio je obraćajući se predstavnicima medija uoči konferencije gospodin Boško Vučurević 
            PredsednikVučurević jeposebno je istakaodobru saradnju koju komora ima sa trgovinskim predstavništvom Ruske Federacije u Republici Srbiji jer su mnogobrojne značajne aktivnosti upravo doprinele povećanju spoljnotrgovinske razmene vojvođanske privrede i  Ruske Federacije.
            Direktor trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Republici Srbiji Andrej Nikolajevič Hripunov rekaoje da potpisivanjeovogsporazuma daje poseban doprinos u razvoju naših ekonomskih veza. Napominje da postoje perspektive i izvan oblasti energetike, a to su oblasti IT tehnologija i poljoprivreda,posebno u Vojvodini.
            - Mi smo u martu iniciraliosnivanje biznis kluba koji bi trebalo da umreži poslovne partnere i olakša im poslovanje. Ta ideja je deo dogovora međuvladinog komiteta koji je u martu ušao u završni protokol potpisan od strane potpredsednika Vlada  Srbije i Ruske fedaracije. Posle toga razgovarali smo sa rukovodstvima Privredne komore Srbije, Vojvodine, biznis strukturama i ovaj današnji sastanak , iako onlajn  trebao bi da bude inicijativa za dalju saradnju- tvrdi gospodin Hripunov.
            Onlajn konferenciji su prisustvovali i mr Zoran Trpovski, sekretar Udruženja industrije Privredne komore Vojvodine kao i Jelena Bjelanović, sekretar kabineta . Oni su predstavili rezultate Privredne komore Vojvodine i potencijale regiona kao i ekonomske trendove u AP Vojvodina. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com