Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM HOTELI Vidanka Adamović: ATOS - mesto dobrih vibracija

Vidanka Adamović: ATOS - mesto dobrih vibracija

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

            Krajem avgusta 2004. godine Vidanka Adamović je odlučila da porodičnu vikend kuću, situiranu na živopisnim padinama Fruške gore koje lagano uranjaju u Dunav, otvori za javnost. Sa puno ljubavi i bez presije za privlačenje što veći broj gostiju u što kraćem roku, gospođa Adamović se posvetila dizajniranju jednog od danas najupečatljivijih mesta na sremskoj strani Dunava. Mesta na koje ćete rado odvesti svoje najmilije, ili možda strance, da se upoznaju sa našom gastronomijom u domaćinskom, ali luksuznom okruženju, sa pogledom na reku i Šašićevu adu, s preke strane.   

            Mnogi Beograđani, Novosađani, Mitrovčani, Rumljani, Šiđani i stanovnici drugih mesta u okruženju znaju da je reč o restoranu ATOS, na poziciji Koruške, nedaleko od Banoštora. Za sve one koji nisu otkrili ovo mesto, ovo je poziv da ga obiđu.
            Posle osam godina rada, gospođa Vidanka Adamović još uvek nasmejana, predusetljiva dočekuje goste.
            - Započinjanjem ovog biznisa obezbedila sam i sebe i svoju decu, a upravo mi je to i bio cilj upuštanja u ovu lepu i neizvesnu priču - kaže ova preduzetnica, vlasnica danas ekskluzivnog restorana sa smeštajem ATOS, odnosno kompleksa koji u svom sastavu osim restorana sa dve otvorene i dve zatvorene celine, raspolaže sa šest soba ukupnog kapaciteta 17 kreveta, bazenom zatvorenog tipa za goste na smeštaju, manjom vinarijom o kojoj se brine sin Rade, a koja u daljim planovima treba da preraste u reprezentativnu, jednu od prepoznatljivih na ovim prostorima.
            - Biti preduzetnica i baviti se ugostiteljstvom ozbiljan je i zahtevan posao. Moram da budem iskrena da nisam mogla ni da pretpostavim da će se moja prvobitna ideja razvijati u ovom pravcu i u ovom obimu. Međutim, kada nešto želite onda vam se otvaraju i nove mogućnosti - ističe ova uspešna žena koja, bez obzira na obim posla priznaje da je više nego zadovoljna.
            Zahvaljujući kvalitetu što ponude, što usluge, upotpunjene obiljem prirodnih lepota, ATOS nikada nije posezao za medijskom promocijom, smatrajući da je zadovoljan gost njegova najbolja preporuka. Nikada nije bilo potrebe da se u ovakav poslovan stav sumnja, jer i posle proširenja restoranskih kapaciteta, traži se mesto više. Vikednom, tokom letnje sezone, preporučljive su i rezervacije, jer ono što vlasnici najmanje vole je da neke goste, zbog nedostatka prostora, moraju da odbiju.
            Gospođa Adamović kaže da je to sigurno rezultat iskustva i minulog rada, ali i odnosa prema zaposlenima, poštovanja svakog gosta i novih generacija, jer sin i ćerka pomažu, što je po njenom mišljenju presudno za ugled restorana. Porodičan posao još uvek apostrofira vrednosti posebno cenjene u našoj sredini. I dok se sin uspešno bavi proizvodnjom vina, ćerka još uvek strudira, i čeka se trenutak kada će se i ona pridružiti. Jer, posla ima za sve.
            Posebno važnom smatra i poziciju restorana, kraj vinskog Banoštora, u kojem žive ljudi koji imaju posebnu ljubav prema kraju i u kojem se proizvode odlična sremska vina.
            - Imala sam sreće da je pozicija na kojem se restoran nalazi poseban, ali i da je u sredini koja obiluje pozitivnim ljudima sa kojima se intenzivno družimo, svađamo i pomažemo. Osim sopstvenih, na vinskoj karti našeg restorana nalaze se i vina banoštorskih vinara. Možda bi MZ Banoštor i naš restoran mogli postati primer saradnje i dobrih međukomšijskih odnosa - dodaje naša sagovnica.
            U prilog tome, treba pomenuti i komšiju koji zaiteresovane goste restorana rado prevozi čamcem na peščanu plažu na Šašićevoj adi. Po rečima gospođe Adamović, posledica ovakvih odnosa je harmonična porodična atmosfera, saradnja svih kojima je stalo da ova sredina i svaka prosperitetna ideja bude podržana i da zaživi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com