Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Održana treća inkluzivna regata, ovoga puta na Begeju

Održana treća inkluzivna regata, ovoga puta na Begeju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 11
  • Sledeća

            U organizaciji Udruženja paraplegičara Banata i Grada Zrenjanina, a uz prisustvo i predstavnika nekoliko drugih udruženja osoba s invaliditetom iz našeg grada i udruženja penzionera, u petak je organizovana treća inkluzivna regata, ovoga puta na Begeju. Nakon dve regate na Tisi, odlučeno je da se ova održi na gradskoj reci i da to bude svojevrsna promocija i novog pristana i napora koji se čine na čišćenju Begeja, uređenju obala i uvođenju novih sadržaja na samoj reci i oko nje.

            Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić posebno se osvrnuo na činjenicu da se ova regata održava upravo na Begeju.
            - Treća inkluzivna regata kreće iz centra Zrenjanina, s našeg Begeja i novog pristana i evo prilike da vidimo i kakvi su planovi pristupačnosti za ovu lokaciju. U ovom trenutku, pristan se nalazi na jednoj od najviših kota obale Begeja i ovde je gradnja pristupačne staze bila komplikovana, ali nedaleko odavde radi se nova staza, mislim da će se već naredne nedelje betonirati, i odatle do samog pristana biće nasut kamen i postavljena staza, tako da će i pristan biti dostupan svima. Tom stazom će se silaziti i do budućih stalnih vezova za više plovila i čamaca na Begeju - objasnio je Radišić.
            Kazao je još da se nada da će neka od narednih regata biti organizovana i na našem Tamišu.
            Kao i do sada, predstavnici Udruženja paraplegičara Banata, s velikim uzbuđenjem prihvatili su učešće u regati. Jedna od njih, Snežana Nikolič, kaže da je učestvovala i u prve dve regate i srećna je što se uređuje Begej u samom gradu i da se može i odavde krenuti na plovidbu.
            - Drago mi je što ćemo se danas družiti i uživati. Obeležili smo i 5. septembar, Međunarodni dan osoba s povredom kičmene moždine - istakla je ona.
            Predsednik Udruženja paraplegičara Banata Nenad Krbavac rekao je da se regata, zbog poznate situacije, organizuje u nešto manjem obimu i da mu je drago što Begej ponovo postaje plovan.
            - Ovo je događaj koji, na neki način, „otvara” Begej i promoviše neki novi vid aktivnosti na reci. Očekujem dvadeset do trideset ljudi na vodi, a regata će se kretati od pristana u centru Zrenjanina do „triangla” kod Kleka i nazad. Nakon toga ponovo ćemo se sakupiti i nastaviti druženje - naveo je Krbavac.

Tekst i foto:
www.zrenjanin.rs

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com