Sun05192024

Poslednja izmena:09:10:28 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Danka Milojković: Podrška razvoju i promociji turizma Niša u skladu sa epidemiološkom situacijom

Danka Milojković: Podrška razvoju i promociji turizma Niša u skladu sa epidemiološkom situacijom

  • PDF

            Na inicijativu Grada Niša, pod rukovodstvom gradonačelnice Dragana Sotirovski, uz podršku resornih većnika Adriana Anastasov za turizam i kulturu i većnika za finansije i privredu, održani su sastanci 8.9.2020. godine sa ključnim akterima u turizmu i kulturi grada.

            Dr Danka Milojkovic, v.d.direktora Turističke organizacije Niš (TON), predstavila je aktivnosti podrške razvoju i promociji turizma prilagođene impaktima aktuelne globalne epidemiološke situacija.
            U skladu sa instrukcijama resornog Ministarstva, TOS-a i preporukama Svetske turističke organizacije, TON u 2020. posvećeno radi na kreiranju ambijenta za poslovanje u turizmu fokusirajući se na aktivnosti u oblasti digitalnog marketinga, na unapređenje štampanih publikacija sada već raspoloživih na pet jezika, snimanje i produkciju 9 turističkih promotivnih video filmova (kulturno-istorijsko nasleđe, adventure - paraglajding, free climbing, shooting, rafting, jeep ture i aktivni odmor, gastronomija, znamenite ličnosti grada po kojim nas svet prepoznaje...) na pet jezika koji će se emitovati na nacionalnim i referentnim digitalnim medijima, organizaciju promotivno-humanitarnih događaja u Tvrdjavi, kreiranje i promociju pešačkih i avanturističkih tura -jednodnevnih izleta, produženih vikenda, đačkih ekskurzija u Nišu sa lokalnim turističkim agencijama, hotelijerima i planinarskim klubovima i udruženjima, promociju etno domaćinstava i muzeja, uvođenje novog TIC sa Digitalnim muzejem u Tvrđavi, funkcionisanje Vizitorskog centra Cerjanska pećina vikendima do 30.10. od 9-13h...
            Rukovodstvo TON je u prethodnih godinu dana radilo na unapređenju internih kapaciteta, osnaživanju kadrova, reorganizaciji i modernizaciji prostora, ali i razvoju novog plana promocije i umrežavanju sa institucijama od značaja za razvoj turizma i akterima u turizmu grada, okoline i regiona Balkana, sa fokusom na susedne zemlje Bugarsku, Severnu Makedoniju, Grčku, Tursku i Rumuniju.
            TON je u sinergiji sa JKP „Mediana“ ostvario da se prilazi turistički atraktivnim lokalitetima u gradu i okolini očiste i ozelene za lepši Niš, za goste i turiste, na radost građana.
            Infocentar TON će u saradnji sa akterima u kulturi grada i lokalnim samoupravama Nišavskog okruga nastaviti sa još snažnijom promocijom događaja u kulturi u svojim medijima i u objedinjenom Kalendaru događaja koji se promoviše preko TOS-a u Srbiji i šire.           Akteri u turizmu grada, zahvaljujući snažnoj podršci Grada Niša, u Turističkoj organizaciji Niša imaju sigurnog partnera da ideje pretvore u stvarnost i da primenom inovativnog pristupa obezbede održivost, razvoj i rast poslovanja.

Izvor: Turistička organizacija Niš

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com