Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Nataša Budisavljević: Poštovaoci Interfesta ostali verni svojim festivalima

Nataša Budisavljević: Poštovaoci Interfesta ostali verni svojim festivalima

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Nataša Budisavljević Radišić, predsednica Udruženja „Interfest“, organizatora dve vrhunske manifestacije, internacionalne vinske - InterFest-a i vojvođanske, a svetske - Ukusa Vojvodine, zadovoljna je što je ove godine, uprkos specifičnoj situaciji koja je uzrokovala odlaganje brojnih događaja, pronađena forma da se nastavi kontinuitet oba festivala.

            Mesto događanja, bašta Gastro Pub „Berta“ na Ribarskom ostrvu kraj Novog Sada, zamenilo je dosadašnje lokacije centra grada, kada je „InterFest“ u pitanju, i Limanski park, gde su prethodne tri godine održavani „Ukusi Vojvodine“. Novina je bila i da su ova dva, inaće odvojena festivala, održana u četiri uzastopna dana, i da su se na „InterFest“ 10. i 11. septembra, nastavljali „Ukusi Vojvodine“ 12. i 13. septembra.
            Ko god je želeo, mogao je da uživa u vinu i specijalitetima vojvođanske kuhinje, pa i druženju u nešto skromnijem obimu i uz pridržavenje propisanih mera.
            - Smatram da je i izlgačima i publici dosta tenzije prisutne proteklih meseci i da su jedva čekali da se nešto desi u gradu. Zato mi je drago što smo izabrali zgodan trenutak da se održe festivali. I pored ograničenja broja i proizvođača i gostiju je bilo je dovoljno onih kojima nije bilo teško da zarad jednog lepog doživljaja, učine napor i dođu na osrtvo, i ovde provedu deo dana. Ovo je pokazalo da i u ovom okolnostima, ako postoji volja, a ona je postojala i kod izalagača i kod publike, jedan događaj može da bude održan na zadovoljstvo svih - istakla je predsednica.
            Svako ko se odvažio da dođe nije bio razočaran. Osim odlične ponude i zastupljenosti svih kategorija, od vina iz Vojvodine, Srbije, obezbeđena je prisutnost vina iz regiona i sveta, prva dva dana, do suvomesnatih proizvoda, sireva, hladno ceđenih ulja, testenina, zimnice, kompletnog voćnog programa, druga dva dana, prijatan ambijent bašte uz reku, bio je i mesto lepog druženja.
            - Ono što me raduje je da su organizatori mnogih manifestacija u Srbiji posegnuli za nekim rešenjima koja nama nisu bila prirodna. a to su online prezentacije, ili događaji gde osnovni povod, nekakav proizvod, nije prisutan. Zato mi je mnogo draže što smo okupili manji broj proizvođača i posetilaca, i da smo se i dalje držali naše teme: ukusa i mirisa ovih podneblja. Besmisleno bi bilo da ljudi koji dođu ne mogu da probaju te proizvode. Mogli smo da izaberemo ovu varijantu, u smanjenom obimu, ili da ne održimo festival uopšte - rekla je gospođa Budisavljević, i dodala da je i ovakvo izdanje zadržalo vrhunsku formu, i da je za muzički ugođaj i ovog puta bio zadužen muzički urednik oba festivala, maestro Aleksandar Dujin, a da su osim najboljih vojvođanskih proizvođača, kuvana jela pripremali više puta nagrađivani kuvari i vrhunski profesionalci, Jovan Nikolić Njegovan i Radovan Subin.
            - Vremena su izazovna, ali smatram da moramo biti prilagodljivi trenutku. Posebno sam zadovoljna što nismo izgubili ništa od suštine događaja - zaključila je naša sagovornica, u nadi da će se sledeće godine ove manifestacije vratiti starom formatu.
            Prisutni ove godine, na obe ove maniestacije, prokomentarisali bi da neće žaliti mnogo i ako se ovakvo izdanje ponovo, jer važno je da ovoga bude.

Više fotografija na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topserbia.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com