Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back KULTURA IZLOŽBE Prvi Digital_Fashion_Week/Serbia u novembru

Prvi Digital_Fashion_Week/Serbia u novembru

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

            Serbia Fashion Week i Color Media Communication potpisali su ugovor o pokretanju novog brenda pod imenom: Digital_Fashion_Week. Prva 100% digital manifestacija ovog tipa u regionu održaće se u novembru mesecu ove godine i biće posvećena srpskim dizajnerima kao i gostima iz brojnih stranih zemalja.

Ovaj događaj se organizuje u saradnji sa digitalnom platformom International Digital Fashion Week.
            Nakon Digital_Fashion_Week/Serbia u planu su manifestacije u ostalim državama regiona. Pored dizajnera koji će predstaviti svoje nove kolekcije kroz petominutne video-priloge, gledaoci će imati prilike da čuju i vide brojne poznate ličnosti, kratke panel-diskusije o aktuelnim temama iz modne industrije, kao i predstavljanja turističkih potencijala gradova i regiona. International Digital Fashion Week (IDFW) je globalna digitalna platforma, nedavno osnovana u USA. Prvi je i jedini digitalni fashion week u svetu, nastao kao potreba modne industrije da opstane i preživi krizu koju je izazvla pandemija virusa Covid-19.
            IDFW se emituje na globalnom nivou putem FNL Network platforme i dostupan je worldwide putem smart TV u domaćinstvima, mobilnih uređaja, Roku TV, Amazon Fire TV, Apple TV, Android TV, Android devices i svih iOS uređaja.
            Kao regionalni lider kada je reč o modnim manifestacijama, Svetlana Horvat, direktorka Serbia Fashion Week-a je potpisala ugovor o strateškom partnerstvu sa IDFW i postala ekskluzivni zastupnik za sve zemlje SEE: Srbija (sa teritorijom Kosova i Metohije), Bosna i Hercegovina, Bugarska, Albanija, Hrvatska, Slovenija, Grčka, Severna Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Turska, Moldavija i Mađarska).
            - U subotu, 5. septembra 2020. godine lansiran je prvi „International Digital Fashion Week” na kome su učestvovali talentovani dizajneri iz Srbije, ali i cele Jugoistočne Evrope posredstvom ovog značajnog ugovora koji smo potpisali. Preko 300.000.000 gledalaca širom planete posredstvom digitalnih platformi, tv ekrana, društvenih mreža i play store platformi su pratitli predstavljanje novih kolekcija 100+ dizajnera iz celog sveta. Svetski mediji su nazvali lansiranje IDFW “epskim događajem” koje obeležava „početak nove ere” modne industrije -kaže Svetlana Horvat.
            - Kao kompanija koja se proteklih sedam godina intenizivno bavi organizacijom konferencija i festivala, shvatili smo da je „migracija“ događaja na digitalne platforme proces koji je pandemija samo ubrzala i da ćemo u budućnosti mnoge ivente održavati isključivo na ovakav način. Od aprila do danas održali smo čak 11 onlajn-konferencija i za ovakav način rada pokazali su interesovanje i gledaoci i kompanije i brendovi koji su bili pokrovitelj događaja. Ugovor koji smo potpisali sa Svetlanom Horvat i njenim Serbia Fashion Weekom deo je tog procesa i naše opredeljenosti da koncept „digital first” bude naša strateška orijentacija u budućnosti - rekao je Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe i direktor Color Media Communications.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com