Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Promotivne besplatne ture obilaska Novog Sada povodom obeležavanja Svetskog dana turizma

Promotivne besplatne ture obilaska Novog Sada povodom obeležavanja Svetskog dana turizma

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

            Povodom obeležavanja Svetskog dana turizma (27. septembar), Turistička organizacija Grada Novog Sada u saradnji sa Udruženjem vodiča Novog Sada 26. i 27. septembra 2020. godine za turiste, posetioce grada i sve zainteresovane organizuje besplatne promotivne obilaske grada, uz obaveznu prethodnu prijavu. Ovom prilikom grad možete upoznati tokom dve pešačke ture, a to su „Starim jezgrom Novog Sada“ i „Petrovaradinskom trvđavom“.

            Pešačka tura kroz staro jezgro Novog Sada: Za ovu turu mesto polaska je Trg slobode kod spomenika Svetozaru Miletiću. Maksimalan broj učesnika je15. Polasci su: 26.09.2020. 10h i 17h; 27.09.2020. 10h i 17h; Trajanje ture je 1,5 h.
            Polazak je predviđen sa Trga slobode kod spomenika Svetozaru Miletiću, gde je planirano kraće zadržavanje. Polaznici ture imaće priliku da saznaju više o najvažnijim zgradama na Trgu slobode: Gradska kuća, hotel Vojvodina, zgrada Vojvođanske Banke (bivši hotel Grand Mayer), Crkva Imena Marijinog, Tanurdžićeva palata. Šetnja će se dalje nastaviti kroz Zmaj Jovinu ulicu gde je predviđeno zadržavanje kod spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju. Nakon posete Sabornoj crkvi Svetog Đorđa, šetnja će se nastaviti kroz Dunavsku ulicu i Dunavski park sa usputnim zadržavanjima sve do Dunavskog keja gde se uz priču o novosadskim mostovima i Dunavu završava ova tura.
            Petrovaradinska tvrđava sa obilaskom Podgrađa: Mesto polaska za ovu turu je Glavni ulaz kod Vojne bolnice. Maksimalan broj učesnika je 15. Polasci: 26.09.2020. 10h i 17h; 27.09.2020. 10h i 17h. Trajanje ove ture je 1,5h.
            Sastanak grupe će biti ispred glavnog ulaza u Vojnu bolnicu u Petrovaradinu. Najpre je predviđeno da se obiđe Petrovaradinsko Podgrađe, gde će se videti neke zgrade koje su godinama služile kao logistika nekada slavnoj tvrđavi (Vojna bolnica, glavna Maltarnica, kasarna šajkaškog bataljona, Stari arsenal, Gradska kuća u Petrovaradinu, rodna kuća hrvatskog bana Josipa Jelačića. Takođe će biti prilike da se vide i dve crkve - pravoslavna crkva Svetog Pavla i katolička crkva Svetog Jurja. Nakon toga predviđeno je da grupa prošeta i Petrovaradinskom tvrđavom i upozna se s još nekoliko važnih lokacija na tvrđavi, kao što su Duga kasarna, Arsenal ili Mamulina kasarna, kapija Karla VI, Lepoldova kapija, oficirski paviljon. Tura se završava kod Sat kule na Petrovaradinskoj tvrđavi.
            Prijave su obavezne na sajtu TONS-a na sledećem linku gde se nalaze svi termini i detalji: https://novisad.travel/booking-tura/. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, maksimalan broj učesnika na turama je 15. Mole se svi učesnici da poštuju mere kriznog štaba za sprečavanje širenja novog virusa.
            Vidimo se u centru grada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, 26. i 27. septembra. Dobro došli!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com