Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA ROGALJ - festival festivala u nedelju na Salašu 137

ROGALJ - festival festivala u nedelju na Salašu 137

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Peti susret organizatora turističkih, gastronomskih i etno manifestacija u AP Vojvodini „ROGALJ”, održaće se u nedelju, 4. oktobra 2020. godine na Salašu 137 na Čeneju, s početkom u 10 časova. Ulaz  je besplatan, a svaka  priredba koja se predstavlja  na  Roglju,  pred  publikom, na štandovima, pokazaće svoje proizvode i ponudu, uz poštovanje mera i preporuka Vlade Srbije u vezi sa virusom Covid-19.

            Učesnici Roglja su predstavnici sledećih manifestacija: Manić-Tisa 63, Beloblatska kobasica, Klob-kobFest, Kobasicijada, Klobasafest, Štrudlijada, Gastro  Srem, Tamiški dani,  Sajam poljoprivrede, Bosanski lonac, Sremska kulenijada, Vidovdanski sabor, Parastos dudu, Festival Dani tradicije, Dani vesele mašine, Dan Kisačke sarme, Čenej u maju, Festival  čvaraka, Vojvođansko venčanje, Vivo sajam voćarstva i vinogradarstva, Opasuljivanje Novobečejaca, Siriško prelo, Srbobranski kotlić, Čerević u maju, Al se nekad dobro jelo baš, Pudarski dani, Palanačke zabijačke, Pitijada i Zlatni sač Vojvodine, Jesen ide dunjo moja, Dani vina i Bean festival.
            Posetioci će moći da se upoznaju i sa manifestacijama koje organizuju specijalni gosti Roglja, Turistička organizacija grada Loznice.
            U letnjoj bašti Gazebo Salaša 137, održaće se tribina „Snaga sela danas i značaj seoskih manifestacija”, sa eminentnim učesnicima iz ove oblasti.
            Pored ponude raznih specijaliteta posetioci će moći da isprate i kulturno-umetnički program, uz zvuke i pesme tamburaškog orkestra Romansa, nastupe glumaca, dobošara, etno pevačkih grupa i KUD „Branko Radičević” iz Siriga.
            Organizatori Roglja su i ovog puta pripremili specijalna priznanja manifestacijama koje su se posebno istakle u nekoliko kategorija.
            Posetioci će imati priliku da vide pripremu zimnice nastarinski način, izložbu zanimljivih starinskih eksponata, likovnu koloniju ali i da se provozaju fijakerom razgledajući okolne salaše. Ono što Rogalj čini interesantnim je i to što će se učesnici popularne Pasuljijade, BEAN festivala, predstaviti revijalnim takmičenjem u kuvanju pasulja.
            Pokrovitelj Roglja 2020 je Gradska uprava za privredu grada Novog Sada. Medijski   sponzori su RTV, Dnevnik, TV Novosadska, TOP   Srbija, ComNet  grupa, Vojvođanski magazin, a organizatori su Agencija BIN Marketing i Razvojni centar  ComNet, Novi Sad.
            Sve detaljne informacije o manifestaciji Rogalj nalaze se na stranici www.rogalj.rs.

            Kontakt tel: 064/1583686 Jelena Krstić

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com