Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE BEAN festival : Pasuljem protiv virusa

BEAN festival : Pasuljem protiv virusa

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Zabavno, raznovrsno i ukusno - generalni su utisci sa Pasuljijade koja ni ove godine nije izneverila svoje poklonike. BEAN festival - gastronomsko-turistička manifestacija u prelepoj atmosferi čenejskog Salaša 137, održana je u nedelju, 04. oktobra 2020. Ove godine specifična, zbog situacije usled Covid - 19, ali i zbog toga što se pokazala sjajnim domaćinom „manifestaciji svih manifestacija“ - ROGALJ 2020.

            Dvadesetak ekipa učestvovalo je u međunarodnom takmičenju u kuvanju pasulja (ove godine bez prisustva stranih ekipa) i po šesnaesti put potvrdilo dobru kondiciju i takmičara i degustatora i dokazalo da je pasulj najomiljenije jelo u Vojvodini, verovatno i čitavoj Srbiji.
Ove godine BEAN festival je održan uz ograničen broj učesnika, što ne znači da je bio manje zanimljiv i da je učesnicima manjkalo takmičarskog žara i želje za pobedom.  Za predstavnike svih ekipa važili su isti uslovi: na prirodnoj vatri i u kotlićima kuvan je čorbast pasulj za žiri, ali i prijatelje.
            Po oceni žirija, najbolji pasulj pripremila je ekipa „Dani vesele mašine“ iz Kljajićeva. Drugo mesto zaslužno je otišlo ekipi „Bačkopalanačke zabijačke“, dok je sa trećim mestom morala da se zadovolji ekipa „Gastro Petrovca“ iz Bačkog Petrovca, koja je i prethodnih godina dobijala priznanja.
            Zbog izostanka uobičajene promocije, broj učesnika i posetilaca je bio daleko manji nego ranijih godina, a kako se ne bi „kršila“ pravila, popularno Ravničarenje je ovoga puta zaobiđeno.
            U druhu starih vremena prikazana je priprema zimnice na način „kako se to nekada radilo“ i izložba starih eksponata.
            Ljubitelji slikarstva mogli su da vide umetnike na delu, učesnike likovne kolonije sa rekordnim brojem slikara, njih desetak koji su krajem dana za posetioce priredili izložbu.
Dobroj atmosferi doprineli su nastupi TO „Romansa“, KUD „Branko Radičević“ iz Siriga, gosti - kvartet „Uvertira“ iz Loznice.
            Organizaciju manifestacije, kao i prethodnih godina, potpisali su Agencija BIN Marketing i Salaš 137.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com