Wed11292023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Startovala nova generacija studenata na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

Startovala nova generacija studenata na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Svečani prijem nove generacije studenata upisanih u prvu godinu akademskih osnovnih studija školske 2012/2021. Održan je 1.10.2020. godine u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

            Studentima su se obratili prof. dr Mirko Kulić, dekan fakulteta, prof. dr Milan Počuča, prodekan za nauku, kvalitet i razvoj, doc. dr Marijana Mladenov, prodekan za međunarodnu saradnju i prof. dr Predrag Mirković, prodekan za nastavu.
            Dekan je pozdravio brucoše i čestitao na izboru da studiraju na prestižnom fakultetu koji je jedan od vodećih pravnih fakulteta u zemlji. ,
            - Postavljajte sebi visoke ciljeve, budite ambiciozni, željni znanja i istrajni na svom putu - istakao je profesor Kulić u obraćanju studentima prve godine studija.
            Profesor Počuča je poželeo dobrodošlicu studentima i govorio o modelu organizacije nastave i vannastavnih aktivnosti, visokostručnom kadru, savremeno koncipiranim udžbenicima, praksi u Višem sudu i advokatskim kancelarijama kao i o gostujućim predavanjima stručnjaka iz oblasti prava, sudija i ambasadora.
            Doc. dr Marijana Mladenov je govorila o međunarodnoj saradnji i mogućnostima koje studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe imaju kroz programe mobilnosti uspostavljenim sa različitim visokoškolskim ustanovama iz celog sveta. Docentkinja Mladenov je naglasila da su vrata Kancelarije za međunarodnu saradnju na Fakultetu uvek otvorena za  studente.
            Prof. dr Predrag Mirković je istakao da je sistem organizacije nastave napravljen u skladu sa interesom  studenata. Informacije značajne za studente su dostupne odmah na početku školske godine kroz Informator čiji je autor profesor Mirković.
            - Sve je funkcionalno povezano sa jednim ciljem a to je da, kad izađete sa Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe kao diplomirani pravnici, vaše znanje i kompetencije budu realno prepoznate na tržištu rada - istakao je prodekan za nastavu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com