Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Onlajn jesen u Privrednoj komori Vojvodine

Onlajn jesen u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            - Izostanak susreta  privrednika iz Vojvodine sa kolegama iz Slovačke, Austrije, Rumunije, Mađarske, Ruske Federacije, Maroka, Tunisa, sasatanak sa predsednikom Privredne komore Pariza, predstavljanje Vojvodine u Frankfurtu,  samo su neki od poslovnih foruma na kojima su privrednici  trebalo da se sretnu i razgovaraju o unapređenju poslovanja. Umesto o tim rezultatima mi sada pričamo o posledicama Kovida-19 i kako oporaviti privredu. To jeste najteže, ali nam je to sada prioritet i mi smo se odmah uključili kao jedinstveni  komorski sistem da uobličimo zahteve privrede koji su uticali na set donetih mera ekonomske politike - rekao je predsednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević i nastavio:

            - Za nama su neodržani forumi i sajmovi, ali okrećemo se budućnosti, a trenutno nastavljamo rad putem onlajn konferencija u iščekivanju boljih zdravstvenih prilika.  Od početka septembra imali smo niz onlajn konferencija na kojima smo razgovarali sa našim kolegama iz komora u regionu ali i sa kolegama iz Rusije kao i Francuske. Naša intezivna aktivnost u ovom periodu i niz onlajn konferencija upotpunilo je i potpisivanje onlajn sporazuma. Prvi put u istoriji Privredne komore Vojvodine potpisan je onlajn sporazum - sa predstavnicima Privredne komore Samara ( Ruska Federacija) .
            Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i predsednik Privredne komore Samare Valeri Fomičev potpisali su onlajn sporazum o saradnji  koji otvara mogućnosti za saradnju privrednika naša dva regiona. Direktor trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Republici Srbiji Andrej Nikolajevič Hripunov  prisustvovao je onlajn  konferenciji u Privrednoj komori Vojvodine  i tom prilikom je istakao da potpisivanje sporazuma daje poseban doprinos u razvoju naših ekonomskih veza. Postoje perspektive i izvan oblasti energetike, a to su oblasti IT tehnologija i poljoprivreda,  posebno u Vojvodini - istakao je Hripunov.
            - Tokom septembra razmenili smo iskustva sa kolegama iz komora u regionu - županije Čongrad (Segedin), županije Timiš (Temišvar) , Komorom Republike Srpske (Banja Luka) , Maribora, Val Doaza (Pariz) , Grčko- srpskom komorom (Solun).
Privreda ne sme da čeka, ni u ovim uslovima pandemije, i zato smo sa našim kolegama iz komora sa kojima bi se do sada verovatno i videli i učestvovali na sajmovima na ovaj način razmenili iskustva i napravili plan koji će se i u buduće bazirati na onlajn konferencijama.  Fokus u narednom periodu mora biti na pravilnom usmeravanju privrednika i pomoći u smislu rešavanja problema u poslovanju i zahtevima tržišta – najavio je gospodin Vučurević..
            Predsednik je obavestio da je Privredna komora Vojvodine uputila na svakom onlajn forumu poziv kolegama iz regiona ali i Evropskih zemalja da se prijave na učešće, ove godine na onlajn Regionalnom Biznis forumu koji će zajedno sa predstavnicima AP Vojvodine,  Skupštinom evropskih regija, Razvojnom agencijom i Evropskom mrežom preduzetništva organizovati 10. novembra.
            - Privredna komora Vojvodine je mesto okupljanja privrede i privrednika, a naša vrata biće im uvek otvorena. Možda su najbolji primer novi projekti koji su  započeti upravo u doba Kovida- 19 na kojima smo zajedno sa našim privrednicima pokazali da  se prepreke mogu prevazići poručio je predsednik - poručio je Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com