Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Dani Vojvodine u Republici Srpskoj u Zvorniku

Dani Vojvodine u Republici Srpskoj u Zvorniku

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 9
  • Sledeća

            Turistička organizacija Vojvodine sa uspehom je organizovala manifestaciju „Dani Vojvodine u Republici Srpskoj’’ u Zvorniku, 8. oktobra 2020. godine.

            Tom prilikom održana je  konferencija za medije u Gradskoj kući Zvornika, na kojoj su govorili gradonačelnik Grada Zvornika - Zoran Stevanović, direktorka Turističke organizacije Republike Srpske - Nada Jovanović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine - dr Nataša Pavlović; predstavnik Privredne komore AP Vojvodine - Branislav Mamić, Privredne komore Republike Srpske - Dragana Šobot, gradonačelnik Kikinde - Nikola Lukač i zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice - Petar Samardžić.
            Na okruglom stolu „Uticaj na poslovanje turističke privrede Republike Srpske i AP Vojvodine u doba korone i rešenje za njihovo prevazilaženje“ o problemima i daljim koracima u rešenju krize koja je globalno zahvatila turističku privredu diskutovali su učesnici privrede Republike Srpske i AP Vojvodine.
            Mini sajam vojvođanskih izlagača, upriličen je na šetalištu u Zvorniku. Izlagači koji su predstavili turističke kapacitete i vojvođanske gurmanske specijalitete, kao i vina vršačkih vinogorja obišla je zvanična delegacija Republike Srpske. Ovom prilikom građanstvu Zvornika predstavile su se turističke organizacije: Kikinde, Novog Bečeja, Vršca, Sombora, Stare Pazove, Inđije, Sremske Mitrovice i Subotice; kao i Klaster Deliblatska Peščara, Destilerija Kalpak, Aktiv žena opštine Opovo i Vinarija „Tatalović“.
            Vojvodina je poznata po plodnoj zemlji, živopisnim salašima, bogatoj gastronomskoj i vinskoj ponudi i svom izuzetnom gostoprimstvu. Namera ovog događaja je bila predstavljanje turističkih potencijala Vojvodine novinarima, privrednicima i stanovništvu Zvornika sa ciljem dalje popularizacije Vojvodine kao atraktivne destinacije za posetioce iz Republike Srpske.
            U tom duhu manifestacija se završila u restoranu „Šoja“, gde je upriličeno „Vojvođansko veče” uz tamburice, gurmanske vojvođanske specijalitete i vrhunski izbor vina i rakija ovog bogatog regiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com