Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM „Vrelo“ u Stopića pećini

„Vrelo“ u Stopića pećini

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Narodno pozorište Užice u saradnji sa Ansamblom „Kolo“ iz Beograda organizovalo je Etno samit „TradicijaNova“ koji je trajao od 27. oktobra do 1. novembra. Manifestacija je okupila naučnike, teoretičare i praktičare, a ove godine tema je biti samo pevanje.

Etno samit „TradicijaNova”, kao i prošle , i ove godine održan je u Užicu, ali u nešto izmenjenom obliku, zbog aktuelne situacije sa pandemijom Covid 19. 
            Etno samit je otvoren koncertom grupe „Rođenice” u Galeriji „Boža Kovačevića” na Borovoj glavi. U sredu, 28. oktobra, na platou ispred pozorišta je održan emitovan nastup Ansmabla narodnih plesova i pesama Hrvatske Lado, pod nazivom „Lado electro”. U gostima je bila i Pevačka grupa „Trio Gavrovski” iz Makedonije, koji su u četvrtak, 29. oktobra nastupili u Kulturnom centru Zlatibor.
            U petak ljubitelji grupe „Vrelo” mogli su direktom prenosu na užičkoj TV 5, i na oficijalnim Youtube stranicama Ansambla „Kolo“ da prate njihov nastup iz Stopića pećine, jer zbog novonastale situacije koncert je bio bez publike i održan je uz sprovođenje svih preporučenih epidemioloških mera.
            Gledaoci su takođe mogli da uživaju u lepotama najposećenijeg speleološkog objekta u Srbiji, koji je imao od početka ove godine do polovine septembra više od 100.000 posetilaca. Zaštitni znak Stopića pećine predstavljaju bigrene kade, neobična udubljenja oivičena kamenim zidovima, vijugavim rumenkastim naborima u kojima se nakupi voda i kaskadno preliva stvarajući slapove. Tu su i vodopad „Izvor života'', bigreni tobogan, „džinovski lonci'', dugure i druge atrakcije.
            U subotu 31. oktobra, na sceni užičkog pozorišta, uz ograničen broj gledalaca,  održan je vokalno - instrumentalni koncert Ansambla „Kolo”, nakon čega je emitovan film o 70 godina Ansambla „Lado”.

Izvor: http://www.zlatibor.org.rs
Foto: Foto: Youtube kanal TV 5

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com