Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Odmor na vojvođanski način: Subotica i Palić

Odmor na vojvođanski način: Subotica i Palić

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Nakon laganog putovanja stiže se u najseverniji i najšarolikiji grad Srbije. I upravo ta šarolikost, multikulturalnost, jedan je od najvećih brendova Subotice. Upoznaćete se sa prelepim versko-sakralnim objektima i arhitekturom secesije.

            Srpska pravoslavna crkva Sv. Dimitrija, Franjevačka crkva, katedrala Sv. Tereze Avilske, Srpska pravoslavna crkva Sv. Vaznesenja Gospodnjeg, Sinagoga, Gradski muzej, Gradska kuća nose sa sobom upečatljivu priču.
            Nakon višesatnog tabananja, predlažemo da se malo predahne uz kaficu u hotelu „Galeria“. Dok vas opija i miris i ukus poznatog opuštajućeg napitka slušate priču o Narodnom pozorištu, pozorištu Kostolanji Deže, ali i o Gradskoj biblioteci, Lajošu Vermešu, Aleksandru Lifki, Danilu Kišu, Beli Lugosiju.
            Vreme je za pokret, odredište: Palić. Obližnje jezero koje je desetak kilometara udaljeno od Subotice je uvek bilo inspirativno, na svoj način je privlačilo goste. Raskošni parkovi, luksuzne vile, hoteli i vrhunska gastronomska usluga su nešto po čemu se Palić prepoznaje i pamti.
            Salaši su nešto što će vas iznova naterati da dođete na Palić. Salaš Đorđević, salaš Zvonko Bogdan, Rokin salaš, Majkin salaš …. samo su neki od domaćinstava gde će vas ljubazni domaćini spremno dočekati. Palićki vodotoranj, Ženski strand, Vila konen, Letnja pozornica, nose sa sobom nešto interesantno i tajanstveno što će vas naterati da pažljivo upijate priču koju budete slušali od lokalnog stanovništva ili pak ljubaznih turističko-ugostiteljskih radnika.
            Nepravedno bi bilo zaobići, a ne spomenuti palićki Zoo vrt koji raspolaže sa 150 životinjskih vrsta, 800 jedinki. Ponudu zoološkog vrta upotpunjuju razne slike, skulpture a u okviru istog se organizuju razni seminari, radionice i stručni sastanci.
            Sunce zalazi, polako se bliži smiraj još jednog interesantnog dana iz kojeg ste izašli bogatiji za neka nova saznanja. Videvši da umor čini svoje, predlažemo za kraj posetu vinariji Dibonis, a onda i večeru u restoranu „Mala gostiona“ uz tamburaše.

Izvor: Turistička organizacija Vojvodine
www.vojvodina.travel

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com