Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Srbija za mlade: Realizovana Akademija preduzetništva u turizmu

Srbija za mlade: Realizovana Akademija preduzetništva u turizmu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            „Srbija za mlade“ je i ove godine pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta realizovala događaj Akademija preduzetništva u turizmu. Naime, cilj je bio okupiti mlade ljude i podstaknuti ih na preduzetništvo. Partneri na ovom projektu bili su: Kikinda, Bačka Topola, Novi Sad, Nova Varoš, Kragujevac, Čačak, Raška, Sjenica, Tutin, Sokobanja, a u ovim opštinama su realizovani Info dani kako bi se što veći broj mladih informisao o ovom projektu.

            Nakon Info dana, u oktobru, raspisan je konkurs za izbor najbolje preduzetničke ideje. Od preko 40 ideja, koliko je pristiglo na adresu Srbije za mlade, prema projektu je izabrano 20 najboljih. Oni su dobili besplatan boravak na Goču u periodu od 6-8.11.2020. godine što je podrazumevalo pored obezbeđenog smeštaja, prevoza, ishrane i pešačkih tura i radni deo.       Radni deo se sastojao od izlaganja preduzetničkih ideja timova koji su izabrani, prezentacija eminentnih predavača iz oblasti turizma i preduzetništva i rad sa mentorima na unapređenju ideja.
            Na kraju, izabrano je 5 najboljih koje će dobiti celogodišnje mentorstvo i sprovesti svoju preduzetničku ideju do kraja. To su ideje: Destinytion - Beograd, Eko selo Tometino polje - Požega, Lepterija i Župan - Sokobanja, Mali vinograd duge tradicije - Banoštor, a kako su dve ideje imale isti broj bodova dele peto mesto i ravnopravno će dobiti mentorstvo i podršku  Električni trotineti  - Sokobanja i Vidikovac Đurđevica - Tutin.
            U cilju podsticanja mladih da ne odustaju, a pogotovo kada se radi o izuzetnim idejama kao što su ove, Srbija za mlade je pružila podršku svim učesnicima i ohrabrila ih da ne odustaju od svoje ideje i svojih snova.

Tekst i fotografije:
Marta Đorđević, Srbija za mlade

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com