Tue04162024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Novembar mog detinjstva - miris vrućih čvaraka i svežih kobasica

Novembar mog detinjstva - miris vrućih čvaraka i svežih kobasica

  • PDF

            Karabinje, zabijačka, svinjska daća, disnotor nazivi su za događaj posebno popularan u našoj tradiciji, a u narodu poznat kao svinjokolj.

            U susret 29. novembru, nekadašnjem Danu Republike, najvažnijem prazniku SFRJ koji se u najvećem broju seoskih domaćinstava, obeležavao uz svinjokolj, pozivamo vas da sa nama podelite svoja sećanja na ovaj dan i sve što se u njemu dešavalo. Potrudite se što živopisnije da nam opišete atmosferu i događaje toga dana, od prve dedine rakije preko veselog okupljanja rođaka i komšija, neizostavnih svađa i pehova, pa sve do topljenja čvaraka.
            Novembar Fest nagrađuje najzanimljivije priče i sećanja na centralni događaj poslednjeg vikenda novembra, svinjokolj.
            Svoje priče, sa ili bez pratećih fotografija šaljite na mail adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Vaša sećanja ćemo objaviti na zvaničnoj Facebook stranici Novembar Fest, a najzanimljiviji postovi, sa najvećim brojem lajkova i komentara, biće nagrađeni vrednim nagradama.
            Novembar Fest organizuje kompanija Color Media Communications i Udruženje građana Best Fest, uz podršku Grada Novog Sada, Gradske uprave za privredu.

Izvor: http://communications.rs

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com