Tue06182024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Potpisan Sporazum o saradnji između ISS i BSC

Potpisan Sporazum o saradnji između ISS i BSC

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Instituta za standardizaciju Srbije (ISS) i Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju (BSC centar) Novi Sad potpisale su Tatjana Bojanić, direktorica Instituta i Marija Vujaković je u prostorijama BSC centra u Novom Sadu, u četvrtak, 19. novembra 2020. Cilj ovog sporazuma je da omogući poslovnim subjektima lakši i brži pristup bazi kompleksnih tekstova važećih srpskih (evropskih i svetskih) standarda, značajnim korisnicima iz Vojvodine. Na ovaj način BSC centar je uz centre u Valjevu, Kragujevcu, Zaječaru, Subotici,  postao još jedan regionalni infocentar Instituta za standardizaciju Srbije.

            Institut za standardizaciju Srbije je jedino telo za standardizaciju u Republici Srbiji, pravni sledbenik Saveznog zavoda za standardizaciju na ovim prostorima sa tradicijom dužom od 75 godina.
            - Standardizacija i standard imaju sve veću primenu u poslovanju i mi volimo da mislimo da je to rezultat i nekih naših dosadašnjih napora i edukativnih aktivnosti. Informativni centar u okviru BSC centra podazumeva da će svi zainteresovani ovde moći da dobiju sve informacije o standardima i da ostvare tekstove standarda. Imajući u vidu veliki trud i angažovanje BSC centra u prethodnim godinama na promociji, popularizaciji standardizacije, kao i njegovu veliku posvećenost, te povezanost sa velikim brojem subjekata u Novom Sadu  i Vojvodini,  mislili smo da će ovo imati širu primenu i da će doći do izražaja ono što je najbitnije, a to je informacija. Za poslovne subjekte to znači da mogu da pogledaju kompletne tekstove standarda, da vide da li je to ono što im stvarno treba, da dobiju informaciju o povezanim standardima sa onima za koje smatraju da su im potrebni, da dobiju informaciji o edukaciji i svemu onom što je u vezi sa primenom standarda uopšte - istakla je direktorica Instituta, Tatjana Bojanić, iskoristivši priliku da se zahvali Mariji Vujaković i svim kolegama iz BSC centra na ovoj ideji izrazivši nadu da će ova saradnja u budućnosti biti još bolja nego što je bila do sada.
            Organizaciona jedinica Informativnog centra Instituta u Beogradu je, kao svuda u svetu, jedinstveno nacionalno telo za standardizaciju, koje omogućava uvid u tekstove standarda, zaštićene autorskim i srodnim pravima. Ideja širenja svesti za potrebe otvaranja ovakvih centara jeste davanje mogućnost privrednim subjektima u drugim gradovima da dođu do tih informacija.       
            U BSC centru u Novom Sadu biće postavljen računar sa oznakom Informativnog centra, a kolega iz Centra u Novom Sadu, sa dugogodišnjim iskustvom na edukaciji, asistiraće i pomoći u svemu potrebnom. Na ovaj način, BSC centar predstavljaće još jedan regionalni infocentar Instituta za standardizaciju Srbije, a korisnici će moći na jednostavniji način da čitaju standarde i dobiju sve neophodne stručne informacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com