Mon04222024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE SRBIJA U VRHU FORBSOVE LISTE ZEMALJA KOJE TREBA POSETITI NAKON PANDEMIJE

SRBIJA U VRHU FORBSOVE LISTE ZEMALJA KOJE TREBA POSETITI NAKON PANDEMIJE

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Za one koji traže zaista jedinstveno iskustvo, idealno je da posete Srbiju - piše čuveni magazin „Forbs“.
            „Bogate prirodnim toplim izvorima, srpske banje svetske klase privlače posetioce širom Evrope hiljadama godina, a Vrnjačka Banja i Ribarska Banja su dva posebno istaknuta mesta za opuštajući odmor“, piše autor teksta.
            Pored umirujućih izvora, Srbija je bogata i istorijski važnim gradovima - od Niša, rodnog mesta rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, grada na severu, koji je dobio nadimak Atina Srbije. Ističe i da nijedno putovanje u Srbiju nije potpuno bez posete Beogradu.

            „Beograd, jedan od najstarijih evropskih gradova, prepun je arheoloških ostataka i nalazišta, a tu je i bogata ponuda kvalitetne tradicionalne hrane i pića“, piše Forbs.
            Međunarodna putovanja možda neće biti dostupna u doglednoj budućnosti, ali vakcina o kojoj se sve više priča podigla je raspoloženje turista širom sveta. Zato je i magazin „Forbs“ dao preporuke za nove destinacije, među kojima se našla i Srbija.
            Za turiste koji su već obišli predele zapadne Evrope, sada stiže preporuka da razmisle o putovanju u neku od zemalja na istoku, severu ili jugu kontinenta. Sve one obiluju prelepim prirodnim bogatstvom i fascinantnom istorijom, navodi se u članku na portalu forbes.com. U društvu sa Srbijom su Letonija, Slovačka, Crna Gora i Moldavija.
            Originalni tekst možete pročitati na sledećem linku: https://www.forbes.com/sites/jaredranahan/2020/11/24/five-european-nations-that-are-perfect-for-off-the-beaten-path-travelers/?sh=57ff18b4514c.

Lijana Stanković
Turistička organizacija Srbije

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com